Savivaldybėje – projekto „TechRevolution 2.0“ partnerių susitikimas

Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir administracijos direktorė Ona Balevičiūtė savivaldybėje priėmė ES URBACT III programos dalinai finansuojamo projekto „TechRevolution 2.0“ partnerius. 

Šį projektą kartu su projekto parneriais: Barnslio (Barnsley, Jungtinė karalystė), Novskos (Kroatija), Žešuvo (Rzeszow, Lenkija), Rùselarės (Roeselare, Belgija) miestų savivaldybėmis  įgyvendina Alytaus miesto savivaldybės administracija. 

Susitikimo metu meras pasidžiaugė gražiu ir naudingu bendradarbiavimu, galimybe vieni kitiems dalintis sukaupta gerąją patirtimi pagalbos verslui srityje. Taip pat akcentavo, kad partnerių patirtis itin naudinga ir reikalinga kuriant pagalbos verslui aptarnavimo vieno langelio principu sistemą savivaldybėje. Savivaldybės vadovai taip pat sakė, kad miestui įdomi ir projekto partnerių Barnsley (UK) bei Novska (Kroatija) savivaldybių turima bendradarbystės erdvių kūrimo ir vystymo patirtis. Šių erdvių sukūrimas ir jų plėtojimas minėtose savivaldybėse paskatino esamų verslų plėtrą, naujų kūrimąsi bei jaunų žmonių grįžimą ir atvykimą gyventi į minėtas savivaldybes. To siekia ir Alytaus miesto savivaldybė. 

Po susitikimo savivaldybėje, projekto dalyviai apsilankė AB „Astra“, bendradarbystės erdvėje „Spiečius“, UAB „IT Solutions“ bei Alytaus profesinio rengimo centre, kur su šių įmonių ir įstaigų vadovais aptarė esamą verslo, mokslo ir savivaldos institucijų bendradarbiavimą, savivaldos pagalbą verslui, įmonių ir įstaigų sėkmės istorijas. 

Bendras projekto biudžetas – daugiau kaip 543 tūkstančiai eurų. Investicijų dalis, tenkanti Alytaus miestui – daugiau kaip 82 tūkstančiai eurų. Projekto trukmė: nuo 2021 metų liepos iki šių metų pabaigos. 
Plačiau apie projektą galite skaityti https://urbact.eu/tech-revolution-20.

Finansų ir investicijų skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą