Vasaros estrada miesto sode – pristatyti pirmieji eskizai

Alytaus miesto vadovai bei savivaldybės specialistai, dalyvaujant Kultūros paveldo departamento bei savivaldybės specialistams, aptarė rengiamo Alytaus miesto sodo estrados projektinių pasiūlymų pirmąjį eskizą. 

Kaip sakė pristatymą pradėdamas Alytaus miesto vyriausiasis architektas Arūnas Grigaitis, tai kol kas yra tik pirmieji štrichai, kaip miesto sode galėtų atrodyti taip vadinamoji „plaščiadkė“ (šokių aikštelė), tarpukariu ir vėlyvuoju sovietmečiu čia burdavusi miesto bendruomenę. „Tai būtų atviro tipo vasaros estrada su atitinkamomis pagalbinėmis patalpomis, šokių aikštele ir scena. Dalis šių konstrukcijų būtų dengtos“,- sakė architektas. 

Jis pabrėžė, kad įrengiant aikštelę, bus išsaugoti visi sodo medžiai, greta jos arčiausiai esantys bus įkomponuojami į patį statinį.

Pasitarimo dalyviai atkreipė dėmesį, kad reikėtų plačiau padiskutuoti dėl šios scenos išnaudojimo įvairioms veikloms, jos funkcionalumo, kad tai taptų traukos centru įvairaus amžiaus alytiškiams.  

Miesto sodo šokių aikštelės atnaujinimas – viena iš miesto gyventojų iniciatyvų, kurioms skiriami savivaldybės biudžeto pinigai. Jos įgyvendinimas užtruko dėl statyboms pakankamai komplikuotos vietos, kurią riboja kultūros paveldo reikalavimai bei miško žemės teritorija. Tik išsprendus šiuos klausimus, imtasi projektavimo darbų. 

„Norėtųsi, kad miesto sodas taptų traukos vieta visiems alytiškiams, kad kiekvienas rastų jame galimybę patogiai leisti laiką, tad gal nereikėtų apsibrėžti tik iniciatyvai įgyvendinti skirtomis lėšomis, bet siekti maksimalaus funkcionalumo bei pritaikymo įvairaus formato renginiams“,- pasitarimo metu sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą