Prasideda maudymosi sezonas – prie Dailidės jau budi gelbėtojai

Alytuje, kaip ir visoje Lietuvoje, nuo birželio 1 dienos pradedamas maudymosi sezonas. Kaip informavo Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus specialistai, Didžiosios ir Mažosios Dailidės ežerėlių maudyklas eksploatuojančios bendrovės „Stebulė“  keturi gelbėtojai (po du kiekviename) budės paplūdimiuose nuo 11 iki 19 valandos, dar du darbuotojai juose prižiūrės švarą ir tvarką.  

Alytaus mieste įteisintos dvi maudyklos – Didžiosios ir Mažosios Dailidės ežerėlių maudyklos. Maudyklos vandens kokybė tiriama pagal Alytaus miesto savivaldybės sudarytą tyrimų kalendorinį grafiką. Pagal gegužės mėnesio pabaigoje atliktų tyrimų rezultatus, Didžiosios ir Mažosios Dailidės ežerėlių vandens kokybė atitinka higienos normos reikalavimus, todėl vandenyje maudytis galima, paplūdimių smėlio mėginiuose kirminų kiaušinėlių ir lervų neaptikta.

Šalyje maudymosi sezonas prasideda birželio 1 d. ir tęsiasi iki rugsėjo 15 d. Atsižvelgiant į Lietuvos higienos normos HN 92:2018 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ nuostatas, likus 10 dienų iki maudymosi sezono pradžios turi būti atliekami maudyklų vandens kokybės tyrimai ir reguliariai kartojami kas dvi savaites birželio, liepos, rugpjūčio mėnesiais iki rugsėjo 15 d. 

Maudyklos vandens kokybė tiriama pagal Alytaus miesto savivaldybės sudarytą tyrimų kalendorinį grafiką. 

Vasarą vandens kokybė blogėja, kyla grėsmė užsikrėsti žarnyno infekcinėmis bei kitomis ligomis, todėl sistemingai tiriamas maudyklų vanduo. Papildomi tyrimai gali būti atliekami, kai nustatomas reikalavimų neatitikimas. 

Primename pagrindines taisykles, kurių turėtumėte laikytis, kad išvengtumėte nelaimingų atsitikimų prie vandens:

  • Niekada neikite į vandenį apsvaigę nuo alkoholio ar kitų psichoaktyviųjų medžiagų. Apsvaigęs žmogus neadekvačiai reaguoja į aplinką, pervertina savo galimybes.
  • Neplaukiokite vieni. Jei pradėtumėte skęsti, kartu plaukiantis žmogus galėtų jums padėti;
  • Jei vandens telkinyje yra plūdurai arba kitoks maudymosi ribų ženklinimas, neplaukite toliau, nei pažymėta plūdurais ar ženklinimu.
  • Maudykitės tik tuose vandens telkiniuose, kur budi gelbėtojai.
  • Atvykę prie vandens telkinių su vaikais, nepalikite jų be priežiūros, nuolat juos stebėkite ir neleiskite vaikams plaukti už plūdurų ribų.

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą