Prie šį savaitgalį vyksiančios akcijos „Darom“ jungiasi ir įmonės

Po žiemos miškuose, pakelėse ir kitose teritorijose pastebima daug išmestų padangų, kurios ne tik nepuošia teritorijos, bet ir daro žalą gamtai. Balandžio 21 d. 10 val. įvairiose Alytaus miesto teritorijose vyks akcija „Darom". Šiemet tai jau vienuoliktoji akcija DAROM 2018, ji skirta Lietuvos atkūrimo šimtmečiui paminėti.

Prie akcijos „Darom" jungiasi neseniai savo veiklą Alytuje pradėjusi padangų perdirbimo įmonė UAB „Ekologistika". Akcijos metu surinktas padangas, surinkimo taškuose bendrovė išsiveš savo transportu ir taip prisidės prie miesto švarinimo. Surinktos padangos bus perdirbamos į gumos granules, iš kurių vėliau bus klojama danga sporto aikštynuose ir vaikų žaidimų aikštelėse. Padangas UAB „Ekologistika" surinks tik akcijos DAROM metu.

Nežinote, kur galima atiduoti senas, netinkamas naudojimui padangas?

Vienas iš būdų – grąžinti padangas pardavėjams. Jie privalo priimti jas nemokamai, jeigu jos skirtos to paties tipo transporto priemonei ir jeigu atiduodama tiek, kiek perkama.

Kita padangų atidavimo vieta – autoservisai. Čia priimamos ne tik padangos, bet ir kitos po remonto likusios automobilių atliekos.

Padangos, kaip ir kitos stambiagabaritės atliekos, gali būti paliekamos specialiose surinkimo aikštelėse (Alovės g. 6, Putinų g. 3A, Karjero g. 2, Takniškių k., Alytaus seniūnija).

Gyventojų dėmesiui!

Už ne vietoje išmestą padangą yra taikoma nuobauda. Pagal nustatytą minimalų tokios žalos atlyginimo dydį – bauda gali būti daugiau kaip 140 eurų.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą