Tarptautinis Draugystės maratonas vėl atvers Lietuvos ir Baltarusijos sienas

Vakar Druskininkų savivaldybės vadovai bei policijos, pasienio, muitinės, sporto, kultūros ir medicinos sričių atstovai susitiko su Draugystės maratono „Gardinas – Druskininkai 2018“ organizatoriais aptarti pasiruošimo renginiui.

Šiais metais maratonas startuos liepos 15 dieną (sekmadienį)  8.00 ryto vietos laiku Druskininkuose,  o finišuos Gardine. Maratono dalyviams teks įveikti 42 kilometrų ir 195 metrų distanciją bei kirsti abiejų renginį organizuojančių valstybių – Baltarusijos ir Lietuvos – sieną. Renginio organizatoriai pažymi, kad šio projekto dėka stiprinami sportiniai ir kultūriniai ryšiai tarp abiejų valstybių, sudarant galimybes visiems bėgimą propaguojantiems sporto aistruoliams parungtyniauti tarpusavyje.

„Džiaugiuosi, kad pasienio regionų bendradarbiavimą stiprinantis renginys kasmet sulaukia didelio tarptautinio susidomėjimo. Tai, kad šiais metais maratone planuoja dalyvauti bėgikai iš 11 valstybių parodo tarptautinę šio renginio reikšmę ir svarbą“, – kalbėjo susitikime dalyvavęs Druskininkų savivaldybės vicemeras Linas Urmanavičius.

Pirmą kartą „Draugystės“ maratonas startavo 2011 metais Gardine.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą