Lazdijų rajono savivaldybėje – naujas gaisrinis automobilis

Liepos 19 d. Būdviečio seniūnijos Dzūkų kaime gautas ir pašventintas naujasis gaisrinės automobilis, kuriuo į iškvietimus vyks Aštriosios Kirsnos ugniagesių komanda. Šis automobilis – tai projekto „Jungtiniai veiksmai priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo paslaugų kokybei gerinti“ dalis, kurį pagal „Interreg V-A Lietuvos – Lenkijos programą iš Europos regioninio plėtros fondo lėšų pagal 4 prioritetinę kryptį – „Valdžios institucijų ir suinteresuotųjų subjektų institucinių gebėjimų stiprinimas ir veiksmingas viešasis administravimas”, Lazdijų rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba įgyvendino su partneriais - Varėnos rajono savivaldybės priešgaisrinės apsaugos tarnyba bei Lenkijos Respublikos Seinų ir Kruklanki  valsčiais.

Rajono meras A. Margelis džiaugėsi, kad vykstantis projektas gerina ugniagesių paslaugų kokybę. Jis teigė, kad jau yra parengtas naujas projektas su tais pačiais partneriais, kurio metu būtų atnaujinami ir kiti rajono gaisriniai automobiliai. Ugniagesių komandai meras A. Margelis linkėjo saugiai važinėti, išnaudoti automobilio technines galimybes ir kokybiškai atlikti savo darbą.

Kapelionas N. Žvirblys palaimino ir pašventino naująjį automobilį, linkėjo būti atsargiems ne tik važiuojant naujuoju automobiliu bet ir gesinant gaisrus. Lazdijų rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos vadovas Marius Varnelis padėkojo merui A. Margeliui už palaikymą ir prisidėjimą prie sėkmingo projekto įgyvendinimo ir visus kvietė apžiūrėti naująjį automobilį.

Aštriosios Kirsnos ugniagesių automobilis gali vežti 6 tonas, kai prieš tai turėtas galėjo vežti tik truputį daugiau nei 1,5 tonos vandens. Gaisrinis automobilis varomas 3 ašimis, geras pravažumas ir į įvykio vietą bus atvykstama greičiau. Jis aprūpintas greito reagavimo rite, sukomplektuota nauja įranga. Tikimasi, kad su šiuo automobiliu bus aptarnaujamos ne tik apylinkės, bet ir  tolimesni rajono miesteliai ir kaimeliai.

Tokį patį automobilį liepos 20 d. pristatys ir projekto partneriai iš Kruklanki valsčiaus. Vasario mėnesį, šio projekto dėka  taip pat atidarytas   naujasis Būdviečio seniūnijos Dzūkų kaimo gaisrinės pastatas, kur ir dirbs naujasis automobilis.  Projekto metu Liepos 16-22 dienomis kitame Lazdijų rajono krašte vyksta  jaunųjų ugniagesių vasaros stovykla „Apie savanorystę“, kur dalyvauja 40 stovyklautojų iš visų projekte dalyvaujančių partnerių rajonų bei valsčių.

Lazdijų r. sav. inf.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą