Per miesto gimtadienį alytiškiai giedos miesto himną


Birželio 13 d. Alytus švęs miesto gimtadienį. Tiesa, alytiškių laukiamo šventinio šurmulio su daugybe koncertų, festivalių, parodų ir pramogų, kaip iki šiol buvo įprasta, šiemet nebus, gausų Lietuvos ir užsienio svečių būrį pakviesime kitąmet, o šįkart – švęsime drauge arčiau savo namų. Koronavirusas pakoregavo miesto šventės planus, tačiau gimtadienis neliks nepaminėtas. Miesto šventė bus, tačiau laikantis visų nustatytų karantino reikalavimų, ji bus kur kas kuklesnė. Rengiamoje šventės programoje numatyti ir mažiems ir dideliems skirti renginiai, tad ką pamatyti ar kur smagiai praleisti laiką tikrai ras kiekvienas.
“Kurį laiką buvo neaišku, ir pavyks bent kaip nors paminėti miesto gimtadienį; stebėjome situaciją, karantino laisvėjimo etapus. Džiaugiuosi suteiktomis ribotomis galimybėmis! Į šventę negalime pakviesti didelio būrio alytiškių, todėl šventė ateis pas Jus į kiemus, namų erdves. Nors ir mažesnė, šventė bus jauki, primenanti namus. Ne veltui šių metų miesto gimtadienio pavadinimas – „Namai suARTina“. Taip ir jausimės – kaip namuose! – teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė
Šeštadienį nuo 10 val. iki 20 val. S. Dariaus ir S. Girėno ir Basanavičiaus gatvėse vyks tautodailininkų mugė. Tiesa, ji nebus gausi prekybininkais, tačiau čia mugės lankytojai tikrai ras įprastos produkcijos – duonos, pyrago, mėsos gaminių, bus prekiaujama tautodailininkų dirbiniais, suvenyrais ir kitais gaminiais.
11, 13 ir 15 valandomis mažuosius alytiškius pasižiūrėti filmą pakvies kino teatras „Dainava“.
Nuo 12 val. šventinę nuotaiką Alytaus miesto teatro prieigose kurs Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono orkestras, dainininkas Anatolijus Oleinik, pasirodys šokių studijos „Aušrinė“, „Alemana“, „Miestelėnai“, šventinėmis emocijomis dalinsis ansamblis „Dainava“ ir kiti mūsų miesto atlikėjai.
Šventėje netruks malonių netikėtumų. Akį trauks Rotušės aikštėje sukurtos interaktyvios instaliacijos. Jos pakvies į visada mus suartinančius namus. Paliekame šiek tiek intrigos, tačiau neabejojame, kad užsukę į šiuos namus, norėsite nusifotografuoti ir dalintis nuotraukomis socialiniuose tinkluose.
Nuo 15 val. įvairiose miesto vietose – miesto centre, Vidzgirio, Dainavos ir Putinų mikrorajonuose ir Pirmajame Alytuje vyks koncertai vaikams, juose netruks muzikos ir edukacinės veiklos.
17 val. Alytaus miesto teatras alytiškius ir miesto svečius pakvies į sienų tapybos vernisažą „Namai suARTina“. Prieš pat miesto gimtadienį Alytuje vyks meno laboratorija-festivalis „Namai suARTina“. Jo metu 6 Lietuvos menininkai sukurs neofreskas ant 5 Alytaus miesto pastatų. Menininkų darbai praskleis Šaulių namų, Jotvingių g. 10B (parduotuvė „Avitela“), Ugniagesių g. 3 (parduotuvė Senamiesčio drabužinė), Pulko g. 12 ir Alytaus jaunimo centro pastatų istorijos fragmentus. Ekskursija, pristatanti menininkų darbus, bus iliustruota vis kitu sceniniu eskizu, juos kurs Alytaus miesto teatro aktoriai, Šaulių namų istoriją pristatys šių namų jaunimo teatro studija. Vernisažas pakvies birželio 13 d. 17 val.
Siekiant valdyti renginio žiūrovų srautą, norintys išvysti vernisažą turės iš anksto užsiregistruoti.
Šventinių renginių programą užbaigs miesto centre, Vidzgirio, Dainavos ir Putinų mikrorajonuose, Alytaus miesto bendruomenės centre ir Pirmajame Alytuje vienu metu vyksiantys koncertai, jų metu scenose pasirodys talentingieji alytiškiai ir meno kolektyvai, kviesiantys miesto gimtadienį švęsti arčiau savo namų.
Pagrindiniu Alytaus miesto šventės akcentu turėtų tapti Alytaus miesto himnas, kurį koncertams pasibaigus, giedoti bus pakviesti visi alytiškiai.
„Programa pakankamai įvairi, kūrybiška, turininga. Išlaikysime kai kurias tradicijas, o gal sukursime naujas. Viena nesikeičia – tai Alytaus miesto himnas, kurį giedosime visi kartu – balkonuose, kiemuose, aikštelėse“, – priduria mero pavaduotoja.
Konkrečios vaikams skirtos programos ir vakaro koncerto vietos nurodytuose mikrorajonuose bus paskelbtos papildomai.
Koks miesto gimtadienis be torto ar deserto? Artėjant miesto gimtadieniui, Alytaus miesto savivaldybė, kviečia kavinių ir restoranų šefus sukurti Alytaus miesto gimtadienio tortą ar desertą ir įtraukti jį į meniu, o kepti skanėstus mėgstančias šeimininkes namuose savo šeimai pagaminti Alytaus miesto gimtadienio tortą ar pyragą, papuošti jį Alytaus miesto atributika, nufotografuoti, o nuotrauką atsiųsti el. p. komunikacija@alytus.lt. Visos alytiškių atsiųstos nuotraukos bus patalpintos Alytaus miesto savivaldybės „Facebook“ paskyroje, o daugiausiai „Patinka“ surinkusios nuotraukos autoriui atiteks visai šeimai skirta dovana. Pyragų, tortų ir kitų skanėstų nuotraukų lauksime iki 2020 m. birželio 15 d.
Kasmet Alytaus miestą aplankantys užsienio svečiai šį kartą miestelėnams atsiųs video sveikinimus, kuriuose, tikėtina, ne tik išgirsime miestelėnams skirtus žodžius, bet ir pamatysime muzikinius pasirodymus.

Alytaus miesto savivaldybės inf. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą