Perspėja dėl mažų ir mielų šunelių: gali apvogti net nosimi atsidarę rankinės užtrauktuką

Levretė – mažiausias kurtų šeimos atstovas, bet nuo to ne mažiau „kurtiškas“! Nedidukės, elegantiškos, kompaktiškos, trumpučio plauko ir charizmatiško temperamento levretės šiandien yra šuo kompanionas, nors permaininguose istorijos vingiuose joms teko ir gaujomis medžioti smulkius žvėrelius Vokietijos ar Prancūzijos miškuose, ir gaudyti triušius lydint italus šeimininkus.

Todėl gebėdamos puikiai prisitaikyti tiek prie aktyviai gyvenančios šeimos, tiek prie namisėdos ar vyresnio amžiaus senjoro, vis dėlto jos išsaugojo neblogus medžioklės instinktus ir, kaip tikros sprinterės, panorėjusios gali žaibiškai pasiekti gan įspūdingą greitį.

Šie mažyčiai kurtukai pasižymi ne tik įsimintinų formų ilgakoju, gilios krūtinės siluetu, bet ir išskirtiniu charakteriu: tai be galo švelnūs, prieraišūs, atsargūs ir gyvai į aplinką reaguojantys šunys.

Savo emocijas – susijaudinimą, nerimą, aistrą jos neretai išreiškia charakteringu virpėjimu, kuris toli gražu nereiškia, kad šuneliui šalta! Aristokratiškos ir elegantiškos, išdykusios ir išradingos (kai reikia pasiekti gardų kąsnelį ant aukštos lentynos), mylinčios ir reikalaujančios dėmesio (net jei prireiks užšokti šeimininkui ant pečių), draugiškos, lieknos ir trapios – tai viskas apie mažas, bet be galo ryškias levretes.

Istorija ir priešistorė

PLAČIAU SKAITYKITE ČIA

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą