Apleistų statinių savininkai mokės maksimalų nekilnojamojo turto mokestį

Alytaus rajono savivaldybėje už 16 nekilnojamojo turto objektų jų savininkams gali tekti mokėti didžiausią mokestį, nes nekilnojamasis turtas yra nenaudojamas, apleistas, neprižiūrimas arba naudojamas ne pagal paskirtį. Mokestis gali sumažėti iki minimalaus, jeigu per skirtą laiką nekilnojamasis turtas bus sutvarkytas.

Nuolatinė komisija nenaudojamiems, apleistiems, neprižiūrimiems arba naudojamiems ne pagal paskirtį statiniams nustatyti Alytaus rajono teritorijoje ir sąrašui parengti apsvarstė seniūnų pateiktus nekilnojamojo turto objektus ir nusprendė į sąrašą įtraukti 16 nekilnojamojo turto objektų: 1 – Alytaus sen., 2 – Alovės sen., 4 – Daugų sen., 2 –  Punios  sen., 4 – Raitininkų sen., 3 – Simno sen.

Visiems savininkams išsiųsti pranešimai ir raginimai apleistus statinius sutvarkyti bei apie tai pranešti savivaldybės administracijai, pateikiant tai įrodančią vaizdinę medžiagą.  Tam skirtas 20 kalendorinių dienų terminas. 

„Jau gavome vieną pranešimą, kad pastato, esančio Simno seniūnijoje, patalpos yra sutvarkytos ir tinkamos naudoti.  Sutvarkyti objektai ar jų dalys bus išbraukti iš sąrašo, o jų savininkams nereikės mokėti maksimalaus nekilnojamojo turto mokesčio“, – sakė komisijos narė, Komunalinio ūkio  ir architektūros skyriaus vyr. specialistė Alma Kontrauskienė.

Galutinį nenaudojamų, apleistų, neprižiūrimų arba naudojamų ne pagal paskirtį statinių sąrašą tvirtins ir  nekilnojamojo turto mokestį skirs savivaldybės taryba. 

Nekilnojamojo turto mokesčio tarifą intervale nuo 0,5 procento iki 3 procentų nekilnojamojo turto mokestinės vertės nustato savivaldybės, atsižvelgdamos į vieną arba kelis iš šių kriterijų: nekilnojamojo turto paskirtį, naudojimą, teisinį statusą, jo technines savybes, priežiūros būklę, apleistumą, mokesčio mokėtojų kategorijas (dydį ar teisinę formą, ar socialinę padėtį) ar nekilnojamojo turto buvimo savivaldybės teritorijoje vietą (pagal strateginio planavimo ir teritorijų planavimo dokumentuose nustatytus prioritetus).

Alytaus rajono savivaldybės taryba yra nustačiusi 1 proc. nekilnojamojo turto mokesčio tarifą už tvarkingą ir 3 proc. už netvarkingą nekilnojamąjį turtą jo mokestinės vertės mokestį. 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą