Virusas keičia darbo pobūdį – daugiau paslaugų nuotoliniu būdu

Atsižvelgiant į koronaviruso (COVID-19) plitimą, Alytaus rajono savivaldybėje gyventojų aptarnavimas organizuojamas nuotoliniu būdu. Dalis darbuotojų dirbs savivaldybės pastate, dalis – nuotoliniu būdu. Su visais bus galima susisiekti telefonu ar elektroniniu paštu, skelbiamu savivaldybės interneto svetinėje www.arsa.lt.

Savivaldybės vadovai – meras, jo pavaduotoja, administracijos direktorė ir pavaduotojas – dirbs savivaldybės pastate.

„Labai prašome gyventojų tik išskirtiniais atvejais atvykti į savivaldybę, visais kitais – su specialistais konsultuotis nuotoliniu būdu. Kol kas seniūnai ir seniūnijų darbuotojai dirbs seniūnijų pastatuose, tačiau dėl visų saugumo ir sveikatos prašome žmonių kuo daugiau paslaugų užsisakyti elektroninėmis priemonėms: jungiantis prie atitinamų sistemų, konsultuojantis telefonu ar elektroniniu paštu“,–  sako savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė.

Lankantis savivaldybės pastate, seniūnijose ir savivaldybei pavaldžiose įstaigose, privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), dezinfekuoti rankas, laikytis ne mažesnio kaip 1 metro atstumo nuo kitų asmenų. Asmenys,  nedėvintys veido apsaugos priemonių, aptarnaujami nebus.

Kaip užsakyti dokumentus?

Siunčiamus elektorinėmis priemonėms savivaldybės specialistams dokumentus reikėtų pasirašyti. Tai galima padaryti keliais būdais: naudojant  elektorinį parašą, mobilųjį parašą. Jeigu to padaryti negalima, pasirašytus dokumentus  galima skenuoti. Skenavimui galima naudoti programas, tokias kaip „CamScanner“, kurią galima parsisiųsti nemokamai https://www.camscanner.com/ , arba  pasirašytus dokumentus su pridedamais dokumentais galima nufotografuoti mobiliuoju telefonu ir nusiųsti savivaldybės ar seniūnijos specialistui  el. paštu, kurie skelbiami savivaldybės interneto svetainėje, nuoroda: https://cutt.ly/QgUu61E.  

Siunčiant prašymus, būtina parašyti savo kontaktinius duomenis: vardą, pavardę, adresą, telefono numerį.

Užsakyti dokumentai pagal pageidavimą bus atsiunčiami el. paštu, per užsakytą sistemą arba atsiimami savivaldybės administraciniame pastate (Pulko g. 21, Alytus) nekontaktuojant su darbuotoju.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus paslaugas rekomenduojama gauti naudojantis elektronine sistema MEPIS, konsultuotis telefonu 8  672 45 521 arba el. paštu: silvija.januleviciene@arsa.lt.

Prašymus dėl gyvenamosios vietos deklaravimo galima pakeiti per elektorinius valdžios vartus arba telefonu kreiptis į seniūniją.

Galbūt vyresnio amžiaus gyventojams sudėtingiau valdyti informacines technologijas, todėl prašoma jų artimųjų padėti jiems reikiamas paslaugas užsisakyti nuotoliniu būdu.

Pirminė teisinė pagalba kol kas teikiama tik telefonu: (8 315) 69 010, el. paštu: almantas.padimanskas@arsa.lt;  indre.goceldiene@arsa.lt,  irma.mikailionyte@arsa.lt

Neatidėliotinoms paslaugoms, kurių suteikimas dėl paslaugų specifikos nuotoliniu būdu yra neįmanomas, būtina išankstinė registracija. Registracija vykdoma telefonu (8 315) 69 019, el. p. paslaugos@arsa.lt.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą