Gyventojams pandemijos metu padeda bendruomenės

Vyresni, lėtinėmis ligomis sergantys ar neįgalūs Alytaus rajono gyventojai dėl didelės rizikos susirgti COVID-19 liga susiduria su nemažais kasdienio gyvenimo sunkumais. Siekdama juos apsaugoti ir padėti karantino laikotarpiu, savivaldybė pasitelkė į pagalbą rajono bendruomenes.

„Paskelbus karantiną ir apribojus judėjimą, senoliams ir kitiems rizikos grupių asmenims tampa dideliu iššūkiu įsigyti maisto produktų, vaistų ar kitų būtinų prekių, sumokėti mokesčius. Todėl į pagalbą pasitelkėme dvi bendruomenes, kurios paslaugas gyventojams nemokamai teikia visame rajone. Kviečiu rajono gyventojus nebijoti kreiptis pagalbos“,– sako Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė.

Pagalba teikiama susiduriantiems su pandemijos sukeltais sunkumais asmenims nuo 65 m. amžiaus, lėtinėmis ligomis sergantiems, neįgaliems Alytaus rajono gyventojams. Dėl paslaugos reikia kreiptis į savo gyvenamos vietos seniūnijos socialinį darbuotoją. Nuo lapkričio pabaigos paslaugas visame rajone nemokamai teikia Junčionių kaimo bendruomenė ir Mikalavo kaimo bendruomenė „Šilaičiai“. Bendruomenės gali nupirkti ir pristatyti į namus maisto produktų, medikamentų, higienos ir (ar) kitų būtinų prekių, sumokėti mokesčius.

„Dažniausia prašo nupirkti maisto ir vaistų. Pagalbą suteikiame vieną kartą per savaitę. Dėl paslaugos reikia kreiptis į savo gyvenamos vietos seniūnijos socialinį darbuotoją, kuris perduos prašymą bendruomenės darbuotojui, teikiančiam paslaugą“,– sakė Mikalavo kaimo bendruomenės „Šilaičiai“ pirmininkė Dalia Kazakevičienė.

Mikalavo ir Junčionių kaimų bendruomenės šiuo metu pagalbą jau teikia 58 šeimoms ir asmenims.

Paslauga Alytaus rajono gyventojams pandemijos metu teikiama įgyvendinant projektą „Alytaus rajono bendruomeniniai šeimos namai“.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą