Su bendruomenių lyderiais – apie svarbiausius metų darbus

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas nuotoliniu būdu surengė pasitarimą su rajono bendruomenių pirmininkais, Vietos veiklos grupės atstovais, seniūnais. „Džiaugiuosi jų aktyvumu. Elektroninėmis priemonėmis prie pasitarimo prisijungė nemažas būrys aktyviausių rajono žmonių. Pakalbėjome ir apie šių metų biudžetą, ir apie kultūros projektus, individualių nuotekų sistemų, šilumos siurblių įsirengimą, ir net apie gandralizdžio perkėlimą nuo bendruomenės namų stogo į saugesnę vietą“, – po pasitarimo sakė savivaldybės vadovas A. Vrubliauskas.

Alytaus rajono bendruomenės jau daug metų kartu su savivaldybe padeda atokiai gyvenantiems, mažas pajamas gaunantiems rajono žmonėms nusipirkti maisto, vaistų, sumokėti komunalinius mokesčius, išsiskalbti drabužius, pasinaudoti dušu. Svarstyta, kad paslaugos turėtų būti bent minimaliai mokamos. Tokiu būdu bendruomenės galėtų šiek tiek užsidirbti ir išplėsti savo veiklą.

Karantino metu sumažinus po rajoną kursuojančių autobusų grafikus, savivaldybė siūlo sukurti pavežimo paslaugą. Du, trys, keturi ar daugiau žmonių susitarę galėtų už simbolinę kainą išsikviesti automobilį, kuris ne tik nuvežtų į miestą sutvarkyti būtiniausių reikalų, bet ir, karantinui pasibaigus, pavežtų kaimo žmones jų pasirinktais ekskursiniais maršrutais. Savivaldybė finansiškai paremtų tokias paslaugas, nes jos gyventojams yra reikalingos. Bendruomenių lyderiai mero pasiūlymui pritarė, sakė, kad bendruomenės pačios galėtų imtis ir iniciatyvos.

Taip pat pasitarimo dalyviai kėlė klausimą dėl galimybės judėti rajono teritorijos ribose, kai karantino metu policijos patruliai neleidžia įvažiuoti į Alytaus miestą. Alytaus rajonas yra išsidėstęs aplink miestą, todėl žmonėms iškyla nemažai problemų norint pasiekti vieną ar kitą kaimišką teritoriją, pareigūnai tiesiog liepia apsigręžti ir grįžti atgal.

Po pasitarimo Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas kreipėsi į Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininką Alvydą Jurgelevičių. Policijos vadovas pažadėjo merui, kad Alytaus rajono gyventojams nebus daroma kliūčių įvažiuoti į Alytaus miesto savivaldybės teritoriją ir kirsti jos ribas, vykstant į rajono vietas, esančias kitoje miesto pusėje.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą