Vyriausybė šiek tiek sušvelnino karantino taisykles: vykstantiems skiepytis keliauti bus paprasčiau

Vyriausybė pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymui nuo antradienio neberiboti vienu automobiliu vykstančių asmenų skaičiaus, kai šie važiuoja skiepytis nuo COVID-19 ligos. Toks nutarimas priimtas argumentuojant, kad daugeliui žmonių, ypač vyresnio amžiaus, yra sunku nuvykti į vakcinacijai skirtas vietas.

„Atsižvelgiant į tai, kad daugeliui asmenų, ypač vyresnio amžiaus, yra sunku nuvykti į vakcinacijos vietas, taip pat siekiant sudaryti asmenims palankesnes sąlygas pasiskiepyti, siūlome papildyti šį papunktį išimtimi, leidžiančia asmenims būti didesnėmis grupėmis transporto priemonėse, kai šie asmenys vyksta į vakcinacijos nuo COVID-19 ligos vietą ar iš jos“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Šiuo metu galioja draudimas asmenims būti transporto priemonėse didesnėmis nei dviejų asmenų arba vienos šeimos ar vieno namų ūkio narių grupėmis, išskyrus miesto, tarpmiestinio ir priemiestinio reguliaraus susisiekimo keleivinio transporto priemones ar transporto priemones, kuriomis vykstama į darbo vietą ar iš jos.

Teikiant keleivių vežimo už atlygį lengvaisiais automobiliais pagal užsakymą ir lengvaisiais automobiliais taksi paslaugas, transporto priemonės vairuotojas į šį skaičių neįskaičiuojamas.

Vyriausybė primena, kad viešose atvirose vietose asmenys gali būti ne didesnėmis nei penkių asmenų arba dviejų šeimų ar dviejų namų ūkių narių grupėmis.

Laidotuvėse gali dalyvauti ne daugiau nei dešimt asmenų, išskyrus šeimos ar namų ūkio narius ir ritualines paslaugas teikiančius asmenis.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą