Rajone nustatytas pirmasis paukščių gripo atvejis

Seirijų seniūnijos Metelių kaime, individualiame vietos gyventojo paukščių ūkyje, kuriame buvo laikomi 24 naminiai paukščiai, šiandien, gegužės 4 dieną,  nustatytas  didelio patogeniškumo H5N8 paukščių gripo  virusas. Tai – pirmasis šiemet paukščių gripo atvejis rajone.

Valstybinės  maisto ir veterinarijos tarnybos Alytaus departamento Lazdijų skyrius Lazdijų rajono savivaldybės administraciją apie tai informavo remdamasis Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto pateiktais dokumentais.  Visi paukščiai šiuo metu  jau  likviduoti, atlikta patalpų, aptvarų, kuriuose laikomi  sergantys ir galimai užsikrėtę paukščiai, dezinfekcija.

Veterinarijos specialistai įspėja: paukščių gripas plinta žaibiškai.  Jie atkreipia rajono gyventojų dėmesį, kad, siekiant išvengti šio ypatingai pavojingo paukščiams užkrato, būtina laikytis nustatytų saugumo priemonių: naminius paukščius laikyti tik uždarose patalpose arba aptvaruose su stoginėmis, negirdyti jų atvirų telkinių vandeniu, užtikrinti, kad naminiams paukščiams skirti lesalai ir kraikas būtų apsaugoti nuo laukinių paukščių.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą