Beveik 24 tūkst. žemės savininkų – mažiau nei savaitė laiko sumokėti žemės mokestį

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau - Kauno AVMI) informuoja, kad Alytaus apskrityje daugiau kaip 13,9 tūkst. privačios žemės savininkų jau sumokėjo žemės mokestį: 28,9 tūkst. eurų sumokėjo įmonės ir 527,7 tūkst. – gyventojai. Beveik 24 tūkst. mokesčių mokėtojų (953,8 tūkst. eurų) žemės mokestį turėtų sumokėti iki lapkričio 15 d.
„Aktyviausi Alytaus miesto ir Druskininkų savivaldybės gyventojai - čia mokestį jau sumokėjo apie 40 proc. žemės savininkų“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pridurdama, kad labiausiai suskubti turėtų Alytaus rajono savivaldybės gyventojai – šiame rajone žemės mokestį sumokėjo tik 33 proc. gyventojų.

Iš viso šiais metais Alytaus apskrityje žemės mokestis apskaičiuotas 37,9 tūkst. privačios žemės savininkų, kurie į savivaldybių biudžetus sumokės apie 1,5 mln. eurų.

Primename, kad žemės mokestis apskaičiuojamas už nuosavybės teise turimus žemės sklypus, kuriems mokestines vertes nustato VĮ Registrų centras, o žemės mokesčio tarifus – savivaldybės . Už miško žemę (dalį) mokestis nėra skaičiuojamas. Gyventojai, kurie įsigijo žemę iki birželio 30 d., žemės mokestį moka šiais metais, o įsigiję po liepos 1 d. – nuo kitų metų.

Žemės mokesčio deklaraciją pasitikrinti galima VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS), o paprasčiausias būdas sužinoti sumą ir sumokėti – prisijungus prie Mano VMI. Taip pat mokėjimą atlikti galima per e. bankininkystę ar kitose mokėjimus priimančiose vietose. Jei žemės mokestis mokamas už kitą asmenį, būtina nurodyti to asmens vardą, pavardę, asmens kodą ir įmokos kodą – 3011. 

Daugiau informacijos galima rasti www.vmi.lt > Žemės mokestis. Informacija mokesčių klausimais teikiama numeriu 1882 (+370 5 260 5060). Identifikuoti Mano VMI naudotojai paskambinę gali iš karto sužinoti mokesčio sumą, terminą ir įmokos kodą. Konsultacijos dėl apskaičiuoto žemės mokesčio teikiamos numeriu 85 2191 777. Primename – apsilankymui VMI aptarnavimo padaliniuose būtina išankstinė registracija.

Papildoma statistika

VMI informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą