Alytus pradeda ruoštis 2019 metų Europos sportinio ėjimo taurės varžyboms

2019 m. gegužės 19 d. Alytuje vyks Europos sportinio ėjimo taurės varžybos.

Šiandien Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis pasirašė 2019 metų Europos sportinio ėjimo taurės varžybų organizavimo sutartį.

„Šios sutarties pasirašymas yra istorinis įvykis ir didelis iššūkis Alytaus miesto savivaldybei ir sporto bendruomenei. Tikiuosi, kad šį iššūkį bendrai susitelkę sėkmingai įveiksime ir čempionatas Alytuje praeis sklandžiai", – pasirašęs šį svarbų dokumentą sakė Alytaus miesto savivaldybės meras V. Grigaravičius.

„Šiandien oficialiai startuojame labai svarbaus sporto renginio Lietuvoje link. Džiaugiamės, kad šios varžybos atkeliaus į gražų Lietuvos kampelį – Dzūkijos sostinę", – pridūrė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas E. Skrabulis. Pasak jo, šios varžybos į Alytaus miestą atkeliauja ne šiaip sau – Alytus turi labai gražią, daugybę metų miesto bendruomenės, žinomų sportininkų ir trenerių puoselėjamą sportinio ėjimo tradiciją. „Net neabejoju, kad kartu su savivaldybe ir sporto bendruomene užtikrinsime, kad Alytaus mieste vyktų didelė sporto šventė", – sakė svečias.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas taip pat pasidžiaugė, kad Alytaus miesto savivaldybės meras V. Grigaravičius sutiko būti 2019 metų Europos sportinio ėjimo taurės varžybų organizacinio komiteto pirmininku.

Alytaus miesto savivaldybės mero V. Grigaravičiaus teigimu, prie šio sporto renginio organizavimo Alytaus miestas prisidės viskuo, kuo galės: „Galvosime, kaip vykstant Europos sportinio ėjimo taurės varžyboms sukurti šventę alytiškiams. Stengsimės, kad užsienio svečiai ir sportininkai išsivežtų šiltus prisiminimus apie Alytaus miestą ir šalį", – teigė savivaldybės meras.

2019 m. gegužės 19 d. Alytuje vyksiančiose Europos sportinio ėjimo taurės varžybose dalyvaus apie 350– 400 sportininkų.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą