Alytaus tarybai siūloma likviduoti Vidzgirio pagrindinę mokyklą

„Kaip perkūnas iš giedro dangaus. Juk yra patvirtintas mokyklų pertvarkos planas, o šios naujovės pribloškė. Praėjusius metus baigėme be skolų, mokykla renovuota, tačiau antradienio vakare gauname raštą, kuriame mus numatoma likviduoti“, - neslėpdamas emocijų kalbėjo Vidzgirio pagrindinės mokyklos direktorius Valdas Račkauskas.

Tarybai bus siūloma priimti sprendimą, kuriuo Vidzgirio pagrindinė mokykla būtų likviduota nuo 2019 metų rugsėjo 1 dienos. Šioje ugdymo įstaigoje šiuo metu mokosi 284 moksleiviai, dirba 39 mokytojai. Iš viso mokykloje yra 60 darbuotojų.

„Tikimės, kad politikai įsiklausys į bendruomenės balsą“, - sakė 26-erius metus mokyklai vadovaujantis direktorius V. Račkauskas.

Dzukijostv.lt šaltinių duomenimis, šioje mokykloje po likvidavimo galėtų įsikurti Sporto mokykla, galbūt patalpos reikalingos Alytaus poliklinikai. Šiuo metu dalyje patalpų įsikūręs Alytaus paslaugų centras.

Dėl planuojamo likvidavimo nustebo ir patys politikai. „Aš apie tai vakar vakare sužinojau ne iš miesto valdančiųjų ar administracijos. Nutekėjo informacija per tėvus. O vėliau gavau ir oficialų dokumentą. Nesuprantama, kodėl mes iš pradžių nepasitariame su bendruomene, o iš karto gąsdiname likvidavimu. Kur mūsų visa švietimo strategija?“, - kalbėjo opozicinės socialdemokratų frakcijos atstovas Nerijus Cesiulis.

„Manau, šie klausimai neišdiskutuoti, ar būtina taip gąsdinti bendruomenę?“, - retoriškai klausia Liberalų frakcijos atstovas taryboje.

Plačiau šia tema – 19 val. ir 20 val. trečiadienio Dzūkijos TV žiniose.  Išsami diskusija su politikais ir bendruomene apie Piliakalnio progimnazijos ir Vidzgirio pagrindinės mokyklos likimą – 19.19 val. Dzūkijos TV laidoje POZICIJA.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą