Aptartos lietuvių kalbos aktualijos, bendrojo ugdymo klausimai

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas priėmė Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko pavaduotoją prof. habil. dr. Viliją Targamadzę, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininką Audrių Antanaitį bei naujienų portalo „Mano kraštas“ redaktorę Genovaitę Paulikaitę. Susitikimo metu buvo diskutuojama apie lietuvių kalbos politikos aktualijas, aptartas mokinių ugdymo klausimai.

Susitikime dalyvavo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė, vykdanti vedėjos funkcijas Evelina Žukauskienė.

Naujienų portalo redaktorė Gonevaitė Paulikaitė pasidžiaugė, kad Alytaus rajono mokiniai yra aktyvūs ir su užsidegimu bei kūrybiškumu dalyvauja jau antrus metus vykstančioje Lietuvių kalbos dienai paminėti skirtoje virtualioje parodoje „Atverkime kalbos turtus“.

„Mokiniai, kurdami darbus virtualiai parodai, prisimena tarmiškus žodžius, patys kuria naujadarus“,– džiaugėsi G. Paulikaitė.

Kartu su Seimo Švietimo ir mokslo komiteto nare prof. habil. dr. Vilija Targamadze buvo diskutuojama apie svarbiausias Alytaus rajono mokyklų problemas, galimus sprendimus.

Susitikimo metu taip pat buvo kalbėtasi ir apie Alytaus rajone apsigyvenusius Ukrainos gyventojus, jiems teikiamą pagalbą.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą