Sekmadienio popietę Lazdijai skendo hortenzijų žieduose

Sekmadienį Lazdijų miesto parke vyko hortenzijų alėjos sodinimas „Grožis visiems“, kurį organizavo asociacija skirta onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms „Onkologinė savigalba Lazdijuose". Prisidėti prie asociacijos šių nuostabių gėlių sodinimo atvyko POLA (Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija) prezidentas Gediminas Žižys, Lazdijų rajono savivaldybės vicemeras Valdas Petras Mikelionis, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Petrauskas ir kiti svečiai.

Lazdijų miesto parke susirinkusieji sodino gėles iš kurių driekėsi hortenzijų alėja. Nuostabus, ką tik pasodintų  gėlių kvapas sklaidė Lazdijų miesto parke, o gėlių margumas ir ryškumas traukė ne vieno praeinančio akį. Šios gėlės, ši iniciatyva skirta tiems, kurie serga šia liga ar yra patyrę jos pasekmes. Lai tie ypatingi hortenzijų žiedai praskaidrina kiekvieno atėjusio širdį. Hortenzijų žiedelių gausa tik įrodo, kad ir mes visi kartu galime būti lyg vienas didelis žiedas.

Renginio metu visus savo dainomis ir pakilia nuotaika linksmino grupė „Kryžkelė“ ir mūsų krašto atlikėja Indrė Launikonytė.

Asociacija „Onkologinė savigalba Lazdijuose“, įkurta 2017 m., nuo pat pirmųjų savo veiklos dienų prisideda prie onkologinių pacientų ir jų šeimų gerovės, skatindama juos burtis, kolektyviai veikti, domėtis savo liga, stiprinti sveikatos raštingumo žinias ir įgūdžius. Tai skatina ne tik rajono onkologinių ligonių bendravimą ir bendradarbiavimą, psichoemocinę gerovę, socialinę pagalbą, bet ir yra pavyzdys visai Lietuvai.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą