LR Prezidento inicijuotame festivalyje – dėmesys ARATC iniciatyvoms

Minint Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną Lietuvos Prezidentūros kieme vykusiame Žaliųjų idėjų festivalyje pristatytos ir Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) iniciatyvos. Virtuali kelionė po atliekų pasaulį ir iš atliekų gaminamas kompostas sulaukė didžiulio festivalio lankytojų susidomėjimo bei puikių atsiliepimų. 

Jos neliko nepastebėtos ir šalies Prezidento Gitano Nausėdos, pasidžiaugusio, kad Alytaus  regionas jau rūšiuoja maisto atliekas. „Pažangiausias Lietuvos atliekų tvarkymo centras“, – taip Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrą pristatė Prezidentą lydėjęs jo patarėjas Jaroslavas Neverovičius. Prieš keletą mėnesių lankydamasis Alytuje jis išsamiai susipažino su čia sukurta regionine atliekų tvarkymo sistema.  

Festivalio dieną virtualūs akiniai, kuriuos užsidėjus keliaujama po atliekų tvarkymo pasaulį, net kaito nuo norinčiųjų leistis į šią kelionę gausos. Smagų filmuką, kuriame apie atliekų tvarkymą pasakoja trys animaciniai herojai Kipis, Mainukas ir Bakterija, noriai žiūrėjo ir vaikai, ir suaugusieji. 

Po paslaptingą atliekų tvarkymo pasaulį virtualiai pakeliavo ir Aplinkos ministras Simonas Gentvilas, ir Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, daugybė kitų festivalio lankytojų. 

Beje, kai kurie herojai buvo ne tik virtualioje tikroje – Alytaus miesto teatro aktoriaus Vinco Vaičiulio įkūnytas Mainukas sveikinosi su festivalio dalyviais ir Prezidentūros aikštėje, kvietė dalyvauti viktorinoje – teisingai atsakiusieji į jos klausimus dovanų gavo iš atliekų pagaminto komposto, iš audinių, užuolaidų atraižų pasiūtą daugkartinio naudojimo krepšelį. 

Kaip jums tai pavyko? Kur dedate naudotą aliejų? Ar tikrai iš atliekų įmanoma pagaminti kompostą? Kaip jums gerai, kad jau galite rūšiuoti maisto atliekas! – daugybės tokių ir panašių klausimų bei palinkėjimų sulaukė ARATC iniciatyvas Žaliųjų idėjų festivalyje pristačiusi įmonės komanda: Aldona, Deivydas, Eglė, Vaida ir linksmasis Mainukas. 
Žaliųjų idėjų festivalis šiemet surengtas antrus metus iš eilės. Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos inicijuotame festivalyje šiemet pristatytos 23 žaliosios, aplinkosauginės iniciatyvos, kurios skatina visuomenę prisidėti prie tvaresnės Lietuvos kūrimo. 

Festivalio metu buvo paskelbtas ir pirmasis Lietuvos savivaldybių Aplinkosaugos reitingas. Net iš 56 kriterijų sudarytame reitinge prizinę, antrąją, vietą užėmė Druskininkų savivaldybė. Atsiimdamas Aplinkos ministro S. Gentvilo įteiktą apdovanojimą, Druskininkų savivaldybės vicemeras Linas Urmanavičius be kitų savivaldybės prioritetų aplinkosaugos bei tvarumo srityje minėjo ir pažangą atliekų tvarkymo sistemoje. 

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija  

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą