Kumečių krioklio aplinka jau pastebimai keičiasi

Gegužės mėnesį Alytaus rajono savivaldybė pranešė, kad tvarkant kaimo kelią kartu ketinama sutvarkyti ir Metelytės upės tvenkinio, vadinamojo Kumečių krioklio aplinką, nes gyventojai mėgsta prie jo lankytis, fotografuotis. 

50 metų senumo tvenkinio aplinka buvo neestetiška, nusileisti prie upelio stačiais krantais – nesaugu. Savivaldybės vadovai, susitikę su vietos bendruomenės atstovais, aptarė galimus aplinkos tvarkymo darbus. Jie sėkmingai vykdomi.

Jau išasfaltuotas kaimo kelias, įrengti saugūs metaliniai laiptai su turėklais, jais galima ne tik prieiti prie upelio, bet ir pereiti į kitą jo pusę, fotografuotis krioklio fone. Šiuo metu vanduo tvenkinyje nusekęs, tad ypatingo vaizdo nėra. Visas krioklio grožis priklauso būtent nuo vandens lygio, kai vandens tvenkinyje pakanka – krioklys atrodo labai gražiai.

Pradėta tvarkyti vandens telkinio pakrantė, atvežta smėlio, įrengta vieta, kur galima patogiai įbristi į vandenį, tad vasarą čia bus galima maudytis ir ilsėtis.

Netoli užtvankos įrengta poilsio vieta su informaciniu stendu apie Metelių dvarą, kuris nuo XVI a. buvo įsikūręs Kumečiuose. Dvaras išgarsėjo  XX a. pr., kai čia buvo pastatytas modernus penkių aukštų mūrinis malūnas. Šiandien iš malūno pastato telikę griuvėsiai, jie stovi privačioje žemės valdoje, todėl savivaldybė negali jų nugriauti, tačiau tvarkoma pastato aplinka, bus sutvarkyti tilto per upelį atitvarai. 

Kumečių kaimas yra 25 km nuo Alytaus, važiuojant link Metelių ežero. 

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą