Bendruomenė pyragų pinigus aukos „Keturkojo vilčiai“

„Makniūnų sodžiaus“ bendruomenės kiemelyje spalio 10 d. šurmuliavo 15-asis bagažinių turgelis, kuris, kaip visada buvo gausus tiek prekiautojų, tiek pirkėjų. Vykdydama projektą „Raitininkų seniūnijos auksas – ūkininkų delnuose“, bendruomenė pagerbė Raitininkų seniūnijos darbščiuosius žemdirbius. Jiems buvo skirti eilėraščiai ir gražiausios dainos. Koncertą dovanojo Rolandas Gricius ir folkloro ansamblis „Apsingė“.

Pagal nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo programos projektą „Vizualieji menai Makniūnuose“ bendruomenė įsigijo molbertus, kuriuos panaudojo turgelyje vaikams skirtoje erdvėje, kurioje vyko piešinių paroda. Agnė Grigaliūnė vadovavo jauniesiems dailininkams, kurie rungėsi piešinių konkurse. Saldžiomis dovanomis buvo apdovanoti visi dalyviai.

Turgelio metu galima buvo išbandyti jėgas moliūgo laikymo ir grūdų maišo nešimo rungtyse. Jose nenugalimi buvo Stanevičių šeima. Išaugintų daržovių parodos nugalėtojais tapo ūkininkai Alius Dvareckas, Laimutė Berlickienė ir Ona Mazaliauskienė.

Bagažinių turgelio ir šventės dalyviai galėjo įsiamžinti prie fotosienelės, kurią įrengė patys aktyviausi bendruomenės nariai.

Renginio metu Justinos veterinarinė klinika konsultavo ir teikė vertingus patarimus.

„Na o šauniosios gaspadinės Danguolė Muzikevičienė ir Romutė Grudzinskienė vaišino sriuba su ūkininko Petro Baranausko dovanota baroniena, Daiva Petrauskienė – aromatinga spanguolių ir aviečių arbata su medumi. Buvo labai skanu, neliko nei vieno alkano. Bendruomenė dėkoja Rolandui Griciui už nuostabų koncertą ir pažadą draugauti su bendruomene ateityje, visiems ūkininkams, suradusiems laiko atvykti į šventę, o tiems, kuriems atvykti sutrukdė ūkio darbai – už meilę žemei. Dėkojame Alytaus rajono savivaldybei už galimybę rašyti, laimėti projektus ir jų finansavimą“, – sako „Makniūnų sodžiaus“ bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė.

Makniūnuose bagažinių turgelis vyksta kiekvieno mėnesio antrą sekmadienį. Lapkričio 13 d. bus minima ir Pyragų diena. Kaip sakė D. Baranauskienė, bendruomenė už pyragus surinktas lėšas paaukos gyvūnus globojančiai VšĮ „Keturkojo viltis“.

Bendruomenės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą