Vilnos vėlimo edukacijoje – naujos žinios ir smagus laikas kartu

Ketvirtadienį, spalio 20 d., Dauguose (Alytaus r.) surengta vilnos vėlimo edukacija. Jos metu vieni dalyviai gamino papuošalus, kiti – stalo padėklus, treti – stalo dekoracijas. Užsiėmimą vedė vilnos žinovė, Daugų seniūnijos seniūnė Irma Kašėtienė. Ji pasidalino ne tik savo žiniomis, bet ir pademonstravo išskirtinius savo pačios veltus vilnos gaminius.

 

Edukacija prasidėjo merino vilnos pristatymu, visų reikalingų priemonių paskirstymu dalyviams. Vėliau kiekvienas dalyvis pasirinko norimas vilnos spalvas ir pradėjo darbuotis  pagal užsiėmimo vedėjos patarimus ir  pasakojimą apie tinkamą vilnos žaliavos išdirbimą.

Didžiajai daugumai edukacijos dalyvių šis užsiėmimas buvo pirmasis, tačiau sulaukė didelio  susidomėjimo. Buvo smalsaujama, kur galima nusipirkti vilnos, kaip padaryti specialius vilnos raukinius, kaip pasidaryti didesnius vilnos gaminius, kuriais būtų galima pasipuošti.

„Labai smagu, kad vyksta tokios veiklos. Mus sudomino, tad norime gauti daugiau žinių, pasipraktikuoti, o paskui gal ir pačios pradėsime velti tokius gaminius, kokius edukacijos vedėja gamina. Juk – tai nuostabu! Savomis rankomis sukurtas daiktas yra visai kitoks, negu pirktinis“,– sakė viena iš edukacijos dalyvių.

I. Kašėtienė sako įsitikinusi, kad tokios veiklos reikalingos. Jos išlaisvina žmogaus kūrybiškumą, reikalauja ir kruopštumo, ir kantrybės, tuo pačiu – žmonės socializuojasi, gali susipažinti su naujais žmonėmis, pabūti su bendruomenės nariais, kartu – tai puiki proga pasigaminti kažką gražaus.

„Iš pradžių abejojau, pati savęs klausiau: ar tai bus įdomu kitiems? Mano nuostabai, pasirodė, kad net labai įdomu. Vos tik paskelbėme apie galimybę registruotis, iš karto sulaukėme nemažai skambučių“,– edukacijos organizavimo dvejones atskleidė Daugų seniūnė.

Apie ateities planus I. Kašėtienė kol kas daug nekalba, sako – jeigu tik bus poreikis, tai ir  edukacijų bus įvairių.

„Žinių ir patirties turiu sukaupusi nemažai, moku įvairiausių vilnos vėlimo technikų, tad mielai turimomis žiniomis pasidalinsiu su kitais. Svarbiausia, kad žmonės rodytų norą mokytis, domėtųsi tokiomis laisvalaikio veiklomis“,– kalbėjo edukacijos vedėja.

O Alytaus rajono savivaldybės Kultūros centro Daugų skyriaus darbuotoja Ilona Zapolskienė visus dalyvius pakvietė atvykti ir į kitus renginius, organizuojamus Dauguose, – tradicinę seniūnijos šventę „Savam krašte – sava daina ir šokis“, kuri vyks lapkričio 11 d. 18 val., taip pat – į lapkričio 23 d. 16 val. vyksiančią Advento vainiko pynimo edukaciją, kurią ves Eglė Volungevičienė.

 

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą