Krokialaukyje – padėkos žodžiai ūkininkaujantiems kitaip, savanoriams, pagalbininkams

Penktadienio vakarą Krokialaukio miestelyje (Alytaus r.) buvo pagerbti vietos gyventojai, pasidžiaugta derliumi, skambėjo dainos ir gražūs žodžiai.

 

Šventėje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė. Ji perdavė mero Algirdo Vrubliausko sveikinimus  ir linkėjimus, pasidžiaugė, kad tradicijos šiame krašte puoselėjamos, gyventojai nepamiršta vieni kitų.

Veikė vietos amatininkų ir smulkiųjų verslininkų  bei ūkininkų gaminių, sodo bei daržo gėrybių paroda. Buvo apdovanotos šeimos, kurios ūkininkauja kitaip.

Nominacijos ,,Mano ūkis kitaip“ buvo skirtos: Daivai ir Žydrūnui Mickevičiams – už tai, kad nuo birželio pradžios iki rugpjūčio pabaigos  jų ūkyje kraštiečiai galėjo skanauti braškes, medlievų uogas, nuo ligų gintis česnakais; Ingai ir Vygantui Buzaičiams – už tai, kad pas juos gražiai ir gausiai derėjo šilauogės, vynuogės,  ir jomis dalinosi su kaimynais; Kristinai ir Aidui Kalasauskams – už tai, kad imasi triušininkystės verslo; Aldonai ir Antanui Kasperavičiams – už meilę bitėms; Romai ir Ramūnui Karkazams – už  šaltalankių bei šilauogių ūkio plėtrą.

2022 – ieji paskelbti savanorystės metais, tad bendruomenė pasveikino ir Aldoną Pikienę, kuri, prasidėjus karui Ukrainoje, neskaičiavo savo laiko, po darbo, savaitgaliais dirbo Alytaus pabėgėlių centre.

Už pagalbą organizuojant renginius, įvairias bendruomenės veiklas dėkota Linai ir Rimantui Busaičiams, Jolitai Vaičiulienei, Idalijai Šukevičienei, Janinai Vaitkevičienei, Gintautui Kalasauskui, Vilei ir Vidmantui Navickams, Vidai ir Vytautui Navickams, Gediminui Krasauskui, Gintarui Chšenavičiui, Danieliui Jakubavičiui.

Po apdovanojimų surengtas koncertas, kuriame pasirodė Krokialaukio vokalinis ansamblis ,,Akordas“, Nemunaičio  ansamblis ,,Smiltė“, Simno bendruomenės šokių kolektyvas ,,Retro“, atlikėjai Indrė Kastanavičienė, Dainius Juozapavičius, dainavo estrados atlikėja Donata (Laisva).

Asociacijos ,,Krokialaukio kaimo bendruomenė“ šventę finansavo LR žemės ūkio ministerija, rėmė Alytaus rajono savivaldybė.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą