Išpildytai svajonei – stovyklautojų iš Irpinės ovacijos

Alytaus rajono savivaldybė iš Ukrainos miesto Irpinės, su kuriuo sieja ne vienerių metų draugystė, sulaukė prašymo vasaros poilsiui priimti nuo karo žiaurumų ištrūkusius vaikus. Savivaldybės vadovai neliko abejingi partnerių prašymui ir Nemunaityje ne tik suorganizuota stovykla, bet ir bus išpildyta stovyklautojų svajonė – pasižvalgyti po Dzūkiją bei šalies sostinę.

Šiuo metu, liepos 17–23 dienomis, Nemunaityje Alytaus r. meno ir sporto mokyklos organizuojamoje stovykloje vasaros įspūdžius saujomis semia antroji stovyklos pamaina –  25 jaunuoliai iš Ukrainos Irpinės miesto, kuriems –  nuo 10 iki 18 metų. Juos lydi trys suaugę asmenys.

Stovyklos dalyvius aplankė Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė,  Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Giedrė Volungevičienė ir merės patarėja Agnė Mankevičiūtė. Vaikams buvo įteiktos simbolinės atminimo dovanėlės, o vasariškai atgaivai ir dar didesniam džiaugsmui – pavaišinti lietuviškais ledais.

Stovyklos įspūdžiais besidaliję jaunuoliai prasitarė svajojantys aplankyti kurį nors šalies miestą, pasižvalgyti po apylinkes ir šiek tiek ten papramogauti.

Merė pasidžiaugė tokiu vaikų entuziazmu ir noru pažinti šalį, todėl pažadėjo suorganizuoti išvyką į Vilnių, kur jų lauks ir pramogos, ir pažintis su Lietuvos istorija, lankytinais objektais. Tokią merės žinią stovyklautojai sutiko ovacijomis ir plačiomis šypsenomis.

„Šie vaikai savo namuose eidavo miegoti su drabužiais, kad naktį staiga prižadinti spėtų nubėgti iki slėptuvės. Ukrainos vaikai priversti greitai užaugti. Per greitai. Labai norėčiau, kad čia, Nemunaityje, šie šaunūs vaikai turėtų galimybę pasidžiaugti vaikyste ir paauglyste, kad šis laikas mūsų rajone jiems būtų nepamirštamas“, – sakė savivaldybės merė R. Vitkauskienė.

Stovykloje vaikai užsiima įvairiomis edukacijomis, organizuojamos kūrybinės dirbtuvės, sportinės veiklos. Laisvalaikis derinamas su pramogomis – maudynėmis, filmų žiūrėjimu, šokiais ir kita smagia veikla.

Ukrainos vaikų poilsį stovyklose Alytaus rajono savivaldybė finansuoja jau ne pirmus metus. Praėjusiais metais į jas buvo kviečiami visi Alytaus rajono mokyklose besimokantys iš karo talžomos šalies atvykę vaikai, o šiemet pirmojoje stovyklos pamainoje jau stovyklavo 10 mažamečių vaikų ir du juos lydintys suaugę.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą