Druskininkų savivaldybės Socialinių paslaugų centro Vaikų ir paauglių dienos užimtumo centro atidarymas

Druskininkų savivaldybės rūpesčiu ir iniciatyva sausio 21 d. atidarytas Druskininkų Socialinių paslaugų centro Vaikų ir paauglių dienos užimtumo centras. Apsupti vaikų klegesio ir pačios geriausios nuotaikos - Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas ir mero pavaduotojas Linas Urmanavičius perkirpo atidarymo juostą ir tarė sveikinimo žodį. Linkėdami, kad mažieji augtų, lavėtų, mokytųsi ir džiaugtųsi kiekviena diena - šių šaunių, profesionalių darbuotojų dėka. Vaikų ir paauglių dienos centro atidaryme taip pat dalyvavo Druskininkų savivaldybės, Socialinių paslaugų centro, Švietimo centro, Vaiko teisių apsaugos atstovai.

Vaikų ir paauglių dienos užimtumo centro darbuotojai aprodė modernias patalpas, suskirstytas zonomis: žaidimų, edukacijų, mokymosi, poilsio. Mažieji ypatingai džiaugėsi dovana - edukaciniais žaidimais, gautais iš Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko rankų. Neslėpdami džiugesio ir tyriausių emocijų - bėgo žaisti.

Vaikų ir paauglių dienos užimtumo centre vaikai įgyja socialinių įgūdžių, kurie ugdomi per kūrybiškumą (rankdarbiai, dainavimas, piešimas, šokiai ir kt.) Taip pat laikydamiesi taisyklių, spręsdami konfliktus, bendradarbiaudami tarpusavyje.
Labai svarbus ir pilietinis ugdymas (vaikai mini valstybines šventes, diskutuoja, aptaria, joms ruošiasi įgydami daug naujų žinių).
Vaikų ir paauglių dienos užimtumo centro lankytojai gauna individualias, grupines socialinio darbuotojo, socialinio pedagogo, psichologo konsultacijas.

Druskininkų savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą