Darželio grupės atnaujintos ir Simne


Moderniu darželiu jau džiaugiasi ir Simno seniūnijos gyventojai. Į oficialią dviejų ikimokyklinių grupių atidarymo šventę susirinkę tėvai dėkojo Alytaus rajono savivaldybei už sutvarkytas grupių patalpas, džiaugėsi, kad jų vaikų ugdymo įstaiga jauki ir šiuolaikiška.
Simbolinę ikimokyklinio ugdymo skyriaus patalpų atidarymo juostelę perkirpo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, Simno seniūnas Vladas Čeponis, Simno gimnazijos direktorius Evaldas Jakubavičius. Atnaujintas grupių patalpas pašventino Simno parapijos klebonas Raimundas Žukauskas.
Susirinkusiuosius pasveikino meras A. Vrubliauskas. Ji pažymėjo, kad Simne veikia didžiausias darželis Alytaus rajone: ikimokyklinę ir priešmokyklinę grupę lanko 74 vaikai. „Rūpinamės, kad rajono vaikai turėtų geriausias sąlygas augti, tobulėti, ugdytis. Investicijos į vaikus – labai prasmingos“, – kalbėjo meras.
Praėjusius metus apibendrino Simno gimnazijos direktorius E. Jakubavičius. „Nepaprastai džiaugiuosi tuo, kad padedant rajono savivaldybei labai pagerinta Simno gimnazijos ir ikimokyklinio ugdymo skyriaus materialinė bazė: gimnazijoje vyresnių klasių mokiniams įrengta gamtos mokslų laboratorija, 5–6 klasių mokiniai džiaugiasi robotikos komplektais, o mažiausiems – sutvarkytos ir moderniai įrengtos grupės“, – sakė E. Jakubavičius.
Susirinkusius tėvus ir vaikus pasveikino Simno seniūnas V. Čeponis.
Už įrengtas modernias edukacines erdves rajono merui, tarybos nariams, gimnazijos direktoriui tėvų vardu padėkojo Jūratė Radzevičienė, kuri vylėsi, kad ir likusios darželio grupės bus atnaujintos. Šiltus padėkos žodžius mama tarė ir auklėtojoms.
Atnaujintų grupių pristatymo šventėje dalyvavo mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, savivaldybės tarybos narė Jūratė Overaitytė, seniūnaičiai, Simno gimnazijos pedagogai ir ikimokyklinio skyriaus darbuotojai.
Kol su vaikais žaidė jų pamėgta personažas Kakė Makė, tėvai bendravo su meru, vicemeru, tarybos nariais, Simno įstaigų vadovais, seniūnu. Diskutuota dėl tolimesnių ikimokyklinių grupių modernizavimo galimybių, vaikų aprūpinamu kanceliarinėmis priemonėmis darželyje, ilgesnio darželio darbo valandų. Meras pristatė planuojamus darbus ir naujoves: savivaldybės vienkartinę paramą šeimai gimus vaikus, trūkstamų dalykų mokytojams kompensacijas už darbo kelionės išlaidas, senų krosnių individualiuose namuose keitimo programą, iš dalies kompensuojamą valstybės, individualų nuotekų įrengimą gyventojams, padedant rajono savivaldybei, gatvių apšvietimą seniūnijoje. Meras pažymėjo, kad Simne pasikeis Pavasario gatvė. Prie modernizuotų daugiabučių bus įrengta vaikų žaidimų aikštelė, paklotas asfaltas.
„Džiaugiuosi, kad Simnas tobulėja, kad čia yra tokios modernios darželio grupės. Smagu, kad toks miestelis kaip Simnas sugeba klestėti“, – diskusijoje kalbėjo mama.
Iš viso rajone atnaujintos 6 ikimokyklinio ugdymo grupės Simne, Butrimonyse ir Miroslave.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą