Patvirtintos Alytaus rajono mero ir direktoriaus veiklos ataskaitos – kuo ypatingi buvo praėję metai?


Alytaus rajono savivaldybės taryba patvirtino tarybos ir mero bei administracijos direktoriaus 2018 m. veiklos ataskaitas. Praėjusiais metais viršytas pajamų planas, bene sparčiausiai Lietuvoje mažėjo nedarbas, savivaldybė įvertinta, kaip palankiausia vieta verslui regione, o globos namuose nebuvo apgyvendintas nė vienas rajono vaikas.
Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas atkreipė dėmesį, kad ypač gerai surinktas savivaldybės biudžetas – surinkta daugiau kaip 1 mln. Eur nei planuota. Daugiausia pajamų gauta iš gyventojų pajamų mokesčio, tai yra daugiau kaip 20 procentų nei 2017 m. „Tai rodo, kad sveikas mūsų verslas. Kai surenki mokesčius, gali finansuoti įvairias sritis. Dar vienas milijonas sugrįš lėšų, investuotų į Europos Sąjungos finansuojamus projektus“, – apie savivaldybės biudžetą kalbėjo rajono meras.
A. Vrubliauskas pabrėžė, jog ypač svarbu, kad rajone daugėja darbo vietų, o nedarbas mažėja bene sparčiausiu tempu Lietuvoje – nuo 15,1 proc. 2015 m. iki 10,6 proc. 2018 m. Tai antras pagal spartumą nedarbo mažėjimas Lietuvoje. Verslo kliūčių žemėlapyje Alytaus rajonas įvertintas kaip palankiausia vieta verslui Alytaus regione, per 2018 m. mažų ir vidutinių įmonių išaugo 7 proc., o nuo 2015 m. – 29 proc.
2018 m. rajono savivaldybė baigė, pradėjo arba tęsė vykdyti 36 projektus už beveik 12 mln. Eur.
Praėjusiais metais rajone asfaltuota daugiau kelių – 9 km – ir suremontuota žvyrkelių – 34,7 km, nutiesti dviračių ir pėsčiųjų takai Dauguose, Pivašiūnuose ir Simne, įrengta sporto aikštelių. Simno, Butrimonių, Nemunaičio, Pivašiūnų seniūnijose likviduoti bešeimininkiai pastatai, įvairiose gyvenvietėse atnaujintas arba įrengtas gatvių apšvietimas, suremontuoti šaligatviai.
Daug dėmesio skirta vaikų ugdymo kokybei gerinti – Simno ir Butrimonių darželiuose suremontuotos ir moderniai įrengtos keturios grupės, Miroslave darželis perkeltas į naujas patalpas, papildomai įrengta viena grupė. Mokyklose taip pat nemažai naujovių – įrengtos interaktyvios mokymo priemonės, programavimui mokytis nupirkti robotai, Butrimonių ir Simno gimnazijose įrengtos gamtos mokslų laboratorijos. Pernai savivaldybė inicijavo visos dienos mokyklos veiklą Daugų gimnazijoje bei panaikino mokestį už pailgintos dienos grupes, kurias lanko 68 proc. mokinių. Saugumui švietimo įstaigose užtikrinti papildomai įrengtos 68 vaizdo stebėjimo kameros.
„Labai gera žinia, kad pasiekėme tikslą, kad nė vienas rajono vaikas neaugtų instituciniuose vaikų globos namuose. Jeigu prieš ketverius metus globos namuose buvo apie 70 vaikų, tai pernai juose neapgyvendintas nė vienas vaikas. Globos namuose šiuo metu gyvena 11 vaikų, kurie tuoj sulauks pilnametystės “ , – džiaugėsi pasiektu tikslu dėl vaikų globos šeimose rajono meras A. Vrubliauskas. Savivaldybė pavedė teikti pagalbą globėjams ir įtėviams VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centrui, socialiniams darbuotojams nupirko automobilius.
Savivaldybė ir praėjusiais metais skyrė lėšų higienos paslaugoms, kurias gyventojams teikia bendruomenės. Dušo ir skalbimo nemokama paslauga pasinaudojo beveik 900 gyventojų. Pernai rajone pradėjo veikti bendruomeniniai šeimos namai, skirta didesnė parama nelaimės atveju, pradėta mokėti tikslinė pašalpa, kuri išmokėta beveik 830 žmonių, net 520 žmonių parama skirta kurui įsigyti.
Siekdama gerinti socialiai remtinų asmenų gyvenimo sąlygas, savivaldybė daugiavaikei šeimai nupirko namą su žemės sklypu Raitininkų seniūnijoje, o Venciūnų kaime rekonstravo nenaudojamas patalpas ir jose įrengė šešis socialinio būsto butus.
Pasak mero, kai kurie projektai galėjo vykti greičiau. Rajone, kaip ir visoje Lietuvoje yra problema dėl nuotekų tvarkymo. „Galbūt jau galėjome būti padarę studiją dėl žmonių, kurie neturi centralizuotos kanalizacijos ir vandens tiekimo arba valymo įrenginių. Situacija analizuojama ir stengsimės žmonėms padėti“ , – pažymėjo meras A. Vrubliauskas.
Rajono meras mano, kad greičiau galėjo vykti ir buvusios Kurnėnų mokyklos pastato atnaujinimo ir pritaikymo kultūrinei bei turistinei veiklai darbai, Nemunaičio stovyklos įrengimas buvusios mokyklos patalpose. Pastarieji darbai turėtų būti baigti iki šios vasaros. „Dažnai tai ne savivaldybės, o ministerijų kaltė, kurios dažnai keitė projektų finansavimo įgyvendinimo aprašus. 2014 metais prasidėjo septynerių metų programavimo dokumentas, o dar iki šiol ne su visomis ministerijomis turime sutartis, kai kur darbai užsitęsė dėl rangovų“ , – meras vardijo projektų vykdymo problemas.
Pastebima, kad rajono gyventojai vis aktyviau dalyvauja bendruomenių veiklose, kultūros renginiuose, sportuoja. Praėjusiais metais savivaldybė parėmė 43 kultūros, 31 sporto projektą. Bendruomenių veiklai skirta daugiau kaip 36 tūkst. Eur, padėta suremontuoti patalpas.
Alytaus rajone pernai vykdyta projektų aplinkosaugos ir žemė ūkio srityse. Ūkininkų investiciniams projektams, melioracijos statinių remontui skirta 56 tūkst. Eur. Gautas finansavimas valyti Simno ežerą ir Dovinės upę, saulės elektrinių įrengimui, kurios elektros energiją gamins Simno, Miroslavo, Daugų ir Butrimonių mokykloms.
Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

  • polsovbcv
    prieš 20 minučių
    LABA DIENA MANO LUTANIJAI

    LIUDYMAS APIE KAIP GAUJU 75 000 EUR PASKOLĄ NAMUI PIRKTI IŠ TIKROS IR TIKROS PASKOLŲ BENDROVĖS, KVIEČIAMOS „sky experience“ paskolų įmone. DĖMESIO ŠIANDIEN Esu LABAI LAIMINGAS IR DIEVE telaimina dangaus patirties paskolos valdytoją

    Mano vardas MARIJA. Aš esu iš Suomijos ir ieškau a
    tikra paskolų bendrovė per pastaruosius 5 mėnesius, pirkti namą
    Viskas, ką gavau, buvo aibė apgavysčių, privertusių jais pasitikėti, o galų gale jie paėmė mano pinigus nieko neduodami, mano viltis buvo prarasta, aš sutrikau ir nusivyliau, niekada nenorėjau nieko turėti. daryti su paskolų bendrovėmis internete, todėl nuėjau pasiskolinti pinigų iš a
    Drauge, aš papasakojau jai viską, kas atsitiko, ir ji pasakė, kad gali man padėti, kad ji žino paskolų bendrovę, kuri gali padėti man gauti bet kokią man reikalingą paskolą su labai maža 2% palūkanų norma, kad ji ką tik gavo paskolą. iš jų ji man nurodė, kaip kreiptis dėl paskolos, aš padariau taip, kaip ji man pasakė, kreipiausi su jais adresu (contact@skyexperienceloan.com) arba
    (skyexperienceloan@gmail.com) apsilankykite jų SVETAINE
    https://skyexperienceloan.com/, niekada netikėjau, bet bandžiau ir mano didžiausiai nuostabai gavau paskolą per 24 valandas, negalėjau
    patikėk, aš vėl laimingas ir turtingas ir dėkoju Dievui, kad tokios paskolų bendrovės vis dar egzistuoja dėl šios sukčiavimo visose vietose, patariu visiems, kuriems reikia paskolos (contact@skyexperienceloan.com ) arba
    (skyexperienceloan@gmail.com) jie niekada jūsų nenuvils ir
    tavo gyvenimas pasikeis kaip ir mano.Greitai susisiekite el
    (contact@skyexperienceloan.com) arba (skyexperienceloan@gmail.com) šiandien ir gaukite iš jų paskolą, Dievas palaimina dangaus patirties paskolos valdytoją už tikrą paskolos pasiūlymą. Įsitikinkite, kad susisiekite su dangus patirties paskolos vadybininku dėl paskolos, nes aš sėkmingai gavau paskolą iš šios įmonės be
    stresas. INTERNETO SVETAINĖ
    https://skyexperienceloan.com

Parašykite komentarą