Alytaus rajone daugėja gyventojų


Lietuvos statistikos departamento duomenimis pernai Alytaus rajone daugėjo gyventojų. Iš 60-tie savivaldybių žmonių pagausėjo devyniose.
Alytaus rajone pernai padaugėjo 340 gyventojų. Gyventojų taip pat padaugėjo Klaipėdos rajone – 2249, Kauno rajone – 2242, Vilniaus rajone – 2014, Šiaulių rajone – 467, Palangos mieste – 355, Trakų rajone – 233, Neringoje – 210, Elektrėnuose – 97.
Praėjusiais metais galima pastebėti tendenciją, kad mažėja gyventojų skaičius didžiuosiuose šalies miestuose, bet auga arba labai nežymiai mažėja juos supančiuose rajonuose.
„Džiaugiamės, kad žmonės keliasi gyventi į Alytaus rajoną. Matyt, norėdami daugiau privatumo ir rinkdamiesi kur gyventi, įvertina gerą susisiekimą, aplinką, kitas aplinkybes. Mūsų savivaldybė įgyvendino ir įgyvendina daug projektų, kuriais sudaromos geros sąlygos gyventi rajone – tai ir gatvių bei kelių remonto, poilsio teritorijų gyvenvietėse, švietimo, sveikatos, kultūros paslaugų stiprinimo. Gyventi ir dirbti Alytaus rajone sąlygos, manau, patrauklios ir kokybiškos“ , – sako Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas. Meras taip pat pasidžiaugė, kad rajone daugėja darbo vietų ir mažėja nedarbas. Šių metų liepos 1 d. nedarbas buvo 8,8 proc., per trejus metus savivaldybėje bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų sumažėjo 4,2 procentiniais punktais.
2018 m. vos 8 gyventojais mažiau buvo Birštone, 20 žmonių Šalčininkuose, 56 – Šiaulių mieste. Iš Alytaus išvyko 890, Klaipėdos 756, Kauno 534, Mažeikių rajono 572 gyventojų.
Statistikos departamento duomenimis, pernai iš Lietuvos emigravo 32,3 tūkst. gyventojų, imigravo 28,9 tūkst. žmonių. 2018 metais pagal imigravusių ir emigravusių asmenų skaičiaus skirtumą pirmavo Vilnius, pagausėjęs 3465 gyventojais. Tuo metu labiausiai susitraukė Panevėžys, netekęs 1100 gyventojų.


Alytaus rajono savivaldybės ir „Delfi“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą