Bus atnaujinta sporto aikštė, klausimas – ką daryti su nenaudojamais pastatai


Alytaus rajono savivaldybės vadovai lankėsi Nemunaityje ir Makniūnuose, kur kartu su seniūnais, Turto valdymo, Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjais ir specialistais aptarė planuojamus komunalinius darbus, nenaudojamų pastatų, remontuotinų gyvenviečių gatvių klausimus.
Nemunaityje ir Makniūnuose lankėsi meras Algirdas Vrubliauskas, vicemerė Dalia Kitavičienė, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, Turto valdymo skyriaus vedėja Jolita Gruzinskienė, Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjo funkcijas vykdantis Edvardas Minkevičius ir specialistė Vytautė Naruševičienė.
Šiais metais bus atnaujintas Nemunaičio stadionas pagal savivaldybės projektą „Esamų sporto bazių plėtra Alytaus rajone“, kurį finansavo LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija iš Sporto rėmimo fondo. Dalį lėšų skirs savivaldybė.
Bus atnaujinta futbolo, krepšinio aikštės, bėgimo takeliai, įrengtos naujos tinklinio bei treniruoklių aikštelės. Krepšinio ir tinklinio stovai bus pritaikyti neįgaliesiems. Planuojama vieną aikštelę apšviesti, kad sportuoti būtų galima ir sutemus. Stadione bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.
Šalia Nemunaičio stadiono teka šaltinis, kurio, pasak seniūno Rimanto Avižienio, vanduo turi daug naudingų medžiagų, jo įsipilti atvyksta tiek vietiniai gyventojai, tiek svečiai. Nuo aplinkos taršos šaltinį saugo stogelis, kuris bus atnaujintas, taip pat bus svarstomos galimybės ir būdai, kaip padaryti, kad būtų patogiau įsipilti vandens.
Savivaldybės vadovai apsilankė dar viename Nemunaičio objekte – rūpestį keliančiuose buvusiuose kultūros namuose. Pastatas buvo atidarytas prieš 35-erius metus, tačiau vietos bendruomenei tokių didelių erdvių nereikia. Tad prieš maždaug dešimtmetį iš jo į buvusios mokyklos patalpas buvo perkelti seniūnija, biblioteka, kultūros centro skyrius, tuo metu veikęs paštas. „Svarstysime, ką daryti su pastatu. Galbūt galima būtų parduoti, ieškoti investuotojų – aplinka puiki poilsiui, sveikatinimo paslaugoms, o galbūt teks ir nugriauti. Svarstysime visus variantus. Greitų sprendimų nepriimsime“ , – sakė Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas.
Taip pat svarstytinas ir Raitininkų seniūnijos Makniūnų mokyklos pastato panaudojimas. Kaip sakė seniūnas Arūnas Laukaitis, norėtųsi, kad juose vyktų kokios nors veiklos, yra besidominčių pastato įsigijimo galimybe. Daugų Vlado Mirono gimnazijos Makniūnų ikimokyklinio ugdymo skyrius įkurdintas seniūnijos patalpose.
Pasak mero A. Vrubliausko, mokyklos pastatui reikia ieškoti pirkėjo, tačiau šalia esanti prieš šešerius metus atidaryta multifunkcinė sporto aikštelė turi likti seniūnijos gyventojams.
Savivaldybės vadovai su specialistais taip pat apžiūrėjo seniūnų prašomus remontuoti objektus, gatves.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą