Alytiškiai – tarptautinio turnyro nugalėtojai

Alytuje vyko tradicinis tarptautinis kanupolo turnyras „Dzūkijos taurė 2017". Varžybose dalyvavo Lenkijos, Rusijos, Suomijos ir Lietuvos komandos. Varžėsi trijų amžiaus grupių sportininkai: vyrai, jauniai iki 17 metų ir vaikai iki 14 metų. Vaikų U-14 grupėje geriausiai sekėsi Varšuvos SK „Powiśle" jauniesiems baidarininkams. Jie ir tapo turnyro nugalėtojais, antrąją vietą laimėjo Sankt Peterburgo komanda, trečiąją – Trakų KKSC. Alytiškiai labai stengėsi, kovojo su varžovais ir neleido lengvai jiems laimėti. Dauguma vaikų treniruotes lanko dar tik metai, mažai sukaupę patirties, tad nepatyrė pergalės džiaugsmo ir liko penkti.
Jaunių U-17 grupėje geriausiai žaidė Kaniówo sporto klubo SET jaunimas. Jis tapo turnyro nugalėtoju, antrąją vietą iškovojo Varšuvos SK „Powiśle", treti Trakų KKSC. Alytaus SRC jauniai iškovojo pergalę prieš Alytaus rajono MSM Daugų komandą ir užėmė ketvirtąją vietą, Daugų atstovai liko penkti. Abi šios komandos buvo jauniausios šioje grupėje, tad joms dar sunku buvo prilygti vyresniems varžovams.
Didžiausia konkurencija buvo vyrų grupėje, joje žaidė dešimt komandų, paskirstytų į du pogrupius. Pirmą dieną A grupėje be pralaimėjimų žaidė komanda iš Suomijos „Melan Vantajat", „9 val" iš Sankt Peterburgo patyrė vieną pralaimėjimą suomiams. Šios abi komandos pateko į finalinį ketvertą. B grupėje be pralaimėjimų žaidė Alytaus „Alytus", o Kaniówo SET sporto klubas iš Lenkijos, patyręs pralaimėjimą šeimininkams, užėmė antrąją vietą grupėje. Abi šios komandos taip pat pateko į pusfinalį ir tęsė kovą dėl medalių. Pirmajame pusfinalyje žaidė Suomijos ir Lenkijos komandos. Pergalę 5:4 iškovojo Lenkijos sportininkai, kitame – Alytaus „Alytus" ir Sankt Peterburgo „9 val". Sunkiose ir įtemptose pusfinalio rungtynėse pergalę 7:6 iškovojo šeimininkai prieš stipriausią Rusijos komandą. Rungtynėse dėl trečiosios vietos Rusijos sportininkai pranoko Suomiją ir iškovojo bronzos medalius. Finale alytiškiai įtemptoje kovoje nugalėjo vieną iš stipriausių Lenkijos komandų – Kaniówo SET. Alytaus kanupolininkai parodė charakterį, turnyre demonstravo brandų ir gerą žaidimą. Nugalėtojų komandoje žaidė Karolis Latauskas, Vilius Rasimavičius, Augustas Platūkis, Tomas Mikna, Vytenis Licus ir Eimantas Staniulis.
Varžybų nugalėtojus ir prizininkus pasveikino Alytaus sporto ir rekreacijos centro direktorius Tomas Stupuris.
Dėkojame varžybų rėmėjams: Alytaus miesto savivaldybei, Lietuvos ir Vengrijos UAB „Braca sport", Lenkijos kompanijai „Tedi sport", įmonei „Ramirent" ir informaciniams rėmėjams: „Alytaus naujienos", „Alytusplius", „Alytaus laikas", Sportas.info, radijui FM 99, Dzūkijos TV.

Alytaus SRC informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą