Dėl Jotvingių taurės varžėsi šaškininkai iš visos Lietuvos


Lietuvos šaškininkai savaitgalį rinkosi į Alytaus rajoną. Luksnėnų kaimo kultūros namuose vyko šaškių varžybos „Jotvingių taurė 2018“ Lietuvos šimtmečiui.
Varžybose dalyvavo apie 120 dalyvių iš Alytaus miesto ir rajono, Šiaulių, Kauno, Trakų, Vilniaus ir kitų Lietuvos miestų bei rajonų, taip pat svečiai iš Lenkijos. Vyriausiam šaškininkui – 85 metai, jauniausiam – 5-eri. Varžybose dalyvavo sporto meistrų, buvusių Lietuvos čempionų: Antanas Smaidrys, Genovaitė Bukauskienė, Vida Žukauskienė ir kiti.
Į Alytaus rajoną atvykusius sportininkus pasveikino ir palinkėjo sėkmės rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.
Varžybas organizavo Alytaus šaškių klubas „Alitas“. Kaip sakė jų organizatorius Jonas Rutkauskas, „Jotvingių taurė 2018“ šaškių varžybose įvairiose grupėse įteikta 10 taurių, 50 medalių, įvairių dovanų. „Džiaugiamės gausiai susirinkusiais sportininkais. Minint Lietuvos šimtmetį siekėme, kad jose dalyvautų 100 šaškininkų. Jų atvyko dar daugiau“, – sakė J. Rutkauskas ir dėkojo visiems varžybų rėmėjams.
Šaškių varžybose varžėsi suaugusiųjų grupėje 78 dalyviai, jaunučių – vaikų iki 11 metų – 30 dalyvių. Varžyboms teisėjavo Alytaus šaškių klubo „Alitas“ narys Dainius Bukleris.
Jotvingių taurė 2018 m. pagrindinį prizą laimėjo Algimantas Šemežys iš Šiaulių rajono Pociūnėlių kaimo, antrąją vietą – kupiškėnas Astijus Ribokas, trečią – Donatas Baranauskas iš Alytaus.
Tarp jaunučių geriausi buvo iš Marijampolės atvykę Bendoraitis Emilijus, Meinardas Martynaitis, Rasa Komisaraitytė.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą