Baltijos mažojo futbolo taurės turnyre Alytiškiai iškovojo trečiają vietą!

Alytaus miesto centriniame stadione sekmadienį ir vėl buvo galima išgirsti lietuvių triumfą – Baltijos mažojo futbolo klubų taurę pirmą kartą istorijoje iškovojo Lietuvos komanda – ja tapo Vilniaus „El Dorado". O visą prizininkų tribūną užėmė Lietuvos ekipos, nes antroje vietoje liko Lietuvos mažojo futbolo čempionai FK „Arsenalas" iš Kauno, o trečią vietą užėmė namuose žaidusi Alytaus komanda FK RESE.

Dėl Baltijos mažojo futbolo klubų taurės kovojo dešimt komandų - po 4 iš Lietuvos („El Dorado", FK „Arsenalas", FK RESE ir FK „Eagle Team - Žibintas") ir Latvijos (FC „Nikers", FK „Nica", Amoko/FK02 ir FK „Tukums 2000") ir 2 Estijos ekipos (FC „Cosmos Seniors" ir FC „Concrete").

Latvijos dominavimas nutrauktas

Baltijos mažojo futbolo klubų taurė rengiama jau ketvirtus metus iš eilės, o pirmus tris kartus šią taurę iškovodavo Latvijos komandos. Pastaruosius du kartus ją buvo laimėjęs FC „Nikers" klubas iš Kuldygos, kuris siekė ją iškovoti trečią kartą iš eilės, bet šįkart svečiams iš Latvijos nepavyko įveikti grupių etapo. Vieninteliai į atkrintamąsias prasibrovę Latvijos atstovai buvo Rygos klubas „Amoko/FK02", tačiau jų žygį sustabdė nugalėtojais tapusi „El Dorado" komanda.

Prasčiausiai šiais metais sekėsi abiems Estijos klubams iš Talino. FC „Cosmos Seniors" ir FC „Concrete" grupių etape surinko vos po tašką ir užėmė paskutines vietas.

Iki titulo – baudinių pagalba

Aiškaus lyderio šiame turnyre tikrai nebuvo. Tai parodo vien faktas, kad grupių etape nebuvo komandos, kuri būtų surinkusi visus įmanomus taškus, todėl kova dėl patekimo į pusfinalius, į kuriuos pateko po dvi stipriausias A ir B grupės komandas, vyko tikrai nuožmi.

Nugalėtojais tapę „El Dorado" B grupėje liko antri, todėl pusfinalyje turėjo kovoti su A grupės laimėtojais Rygos „Amoko/FK02" klubu. Pagrindinis šių rungtynių laikas pasibaigė 0:0, todėl abi ekipos turėjo mušti po tris 8 metrų baudinius. Čia jau geriau sekėsi Vilniaus ekipai ir ji laimėjo 3:1.

Tuo metu kitame pusfinalyje aikštės šeimininkai FK RESE neatsilaikė prieš FK „Arsenalą" iš Kauno ir jiems pralaimėjo 0:1, o tai reiškė, kad į finalą žengė vienoje grupėje žaidusios komandos: „Arsenalas" ir „El Dorado".

FK RESE - „Amoko/FK02" pusfinalis:

Dėl bronzos susikovė FK RESE ir „Amoko/FK02" klubai. Alytiškių gausiai palaikomas RESE klubas sugebėjo greitai įmušti kelis įvarčius, o 24 minutę jau turėjo trijų įvarčių persvarą (4:1). Nors svečiai iš Rygos, tiksint paskutinėms minutėms, pelnė du įvarčius, tačiau RESE išsaugojo vieno įvarčio persvarą ir triumfavo 4:3. RESE ekipai tai buvo debiutas Baltijos mažojo futbolo taurėje, todėl vienareikšmiškai galime sakyti, kad debiutas neprisvilo!

Finale – drama pagal scenarijų

Prieš finalą „El Dorado" turėjo jaustis užtikrinčiau. Jau grupių etape Vilniaus ekipa prieš „Arsenalą" laimėjo 3:1, o „Arsenalo" padėti finale apsunkino ir tai, kad jiems negalėjo padėti net trys diskvalifikuoti žaidėjai. Savo ruožtu „El Dorado" turėjo vieną futbolininką, kuris dėl raudonos kortelės turėjo praleisti finalą.

Visgi lengvos kovos „El Dorado" tikrai nesulaukė. Nors jie pirmi pelnė įvartį, tačiau „Arsenalas" greitai atsakė tuo pačiu. Toks scenarijus vyko iki pat pagrindinio laiko pabaigos – pirmi įmuša „El Dorado", „Arsenalas" po kelių minučių lygina rezultatą.

Tai lėmė, kad pagrindinis rungtynių laikas pasibaigė rezultatui esant 3:3, o tai ir vėl reiškė, kad nugalėtojui išaiškinti prireiks mušti 8 metrų baudinius. Pusfinalyje tai pasipraktikavę „El Dorado" vyrai ir vėl neklydo, o „Arsenalas" neįmušė paskutinio savo baudinio ir pasiėmė sidabro medalius, o „El Dorado" iškovojo turbūt svarbiausią savo titulą klubo istorijoje!

Visi turnyro rezultatai:

A grupė:

FK RESE (Alytus) 2:1 FK „Eagle Team - Žibintas" (Vilnius)

Amoko/FK02 (Ryga) 3:0 FK „Tukums 2000" (Tukumas)

FK „Eagle Team - Žibintas" (Vilnius) 4:2 FC „Cosmos Seniors (Talinas)

FK „Tukums 2000" (Tukumas) 2:1 FK RESE (Alytus)

FC „Cosmos Seniors (Talinas) 0:3 Amoko/FK02 (Ryga)

FK „Eagle Team - Žibintas" 3:0 FK „Tukums 2000" (Tukumas)

FK RESE (Alytus) 0:0 Amoko/FK02 (Ryga)

FK „Tukums 2000" (Tukumas) 1:1 FC „Cosmos Seniors (Talinas)

Amoko/FK02 (Ryga) 0:0 FK „Eagle Team - Žibintas"

FC „Cosmos Seniors (Talinas) 2:5 FK RESE (Alytus)

B grupė:

FK „Arsenalas" (Kaunas) 1:3 „El Dorado" (Vilnius)

FK „Nica" (Nyca) 0:0 FC „Nikers" (Kuldyga)

„El Dorado" (Vilnius) 2:2 FC „Concrete" (Talinas)

FC „Nikers" (Kuldyga) 1:2 FK „Arsenalas" (Kaunas)

FC „Concrete" (Talinas) 1:3 FK „Nica" (Nyca)

„El Dorado" (Vilnius) 1:1 FC „Nikers" (Kuldyga)

FK „Arsenalas" (Kaunas) 1:1 FK „Nica" (Nyca)

FC „Nikers" (Kuldyga) 2:0 FC „Concrete" (Talinas)

FK „Nica" (Nyca) 1:1 „El Dorado" (Vilnius)

FC „Concrete" (Talinas) 0:5 FK „Arsenalas" (Kaunas)

Pusfinaliai:

FK „Arsenalas" (Kaunas) 1:0 FK RESE (Alytus)

Amoko/FK02 (Ryga) 0:0 „El Dorado" (Vilnius) (8 m. baudinių seriją 3:1 laimėjo „El Dorado")

Mažasis finalas:

FK RESE (Alytus) 4:3 Amoko/FK02 (Ryga)

Finalas:

FK „Arsenalas" (Ryga) 3:3 „El Dorado" (Vilnius) (8 m. baudinių seriją 3:2 laimėjo „El Dorado")

 

LMFA informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą