Nuotraukos autorius: Agneta Mikelionytė

„Sintek-Dzūkija“ patampė nervus „Rytui“, bet krito po lemiamo šturmo

Šeštadienį Vilniuje „Jeep“ arenoje susirinkę aistruoliai sulaukė daugiau intrigos nei tikėtasi. Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Vilniaus „Rytas“ 98:85 palaužė Alytaus „Sintek–Dzūkiją“.

Rungtynių pradžioje tolimais metimais „Sintek-Dzūkija“ išsiveržė į priekį 11:8, nors Paco Cruzo vedamas „Rytas“ ir greitai prisivijo varžovus. Stipriai į priekį varžovų dzūkai nepaleido, palaikė gana lygų rezultatą ir tik kėlinio pabaigoje vilniečiai atitrūko labiau – 29:22. 

„Ryto“ gretose produktyviai žaidęs jaunimas prisidėjo prie spurto ir padėjo atitrūkti 45:29. Vis tik Lukas Kvedaravičius taip pat buvo rezultatyvus kitoje aikštės pusėje ir skirtumas ėmė mažėti. Nepaisant to, „Rytas“ po antro ketvirčio turėjo gana ryškų pranašumą – 55:42.

Nors po pertraukos situacija iškart nesikeitė (60:45), bet Chauncey Collinso metimai skirtumą ėmė mažinti. Įsijungė ir kiti legionieriai, taip spaudę į kampą „Rytą“, kadangi ekipas skirti ėmė jau tik 4 taškai – 62:66. Ąžuolas Tubelis ir Paco  Cruzas padėjo „Rytui“ vis tik baigti ketvirtį pirmaujant 70:64.

Paskutiniame kėlinyje „Rytas“ ėmė atstatinėti pranašumą. Nors rezultatas buvo net tapęs lygiu (73:73), vilniečiai rengė spurtą 12:0 ir taip jautėsi ramiau – 85:73. Tai buvo esminis lūžis, po kurio „Sintek-Dzūkija“ intrigos atkurti nebesugebėjo.  Susitikimas baigėsi rezultatu 98:85.

„Rytas“: Eimantas Bendžius 18 (8 atk. kam., 7 rez. perd.), Francisco Cruzas 17, Karolis Giedraitis 11, Dovis Bičkauskis ir Arnas Butkevičius – po 9, Ąžuolas Tubelis 8.

„Sintek-Dzūkija“: Chauncey Collinsas 19 (7 atk. kam.), Gabe’as DeVoe 18 (5/10 trit.), Lukas Kvedaravičius 17, Adrianas Bowie 13, Paulius Danisevičius 10.

Artimiausias namų rungtynes alytiškiai žais gruodžio 28 dieną 19  valandą prieš Klaipėdos „Neptūną“.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą