Nuotraukos autorius: 123rf.com nuotr.

Vargina nemalonus pėdų kvapas? Šie 7 būdai padės jo atsikratyti

Pėdos yra vienos iš gausiausiai prakaituojančių kūno dalių, tai dažnai sukelia itin nemalonų kvapą. Todėl nesmagu, kai būnant svečiuose tenka nusiauti batus, o baisaus dvoko neįmanoma užmaskuoti. Siūlome išbandyti 7 natūralius ir veiksmingus būdus, padėsiančius sumažinti blogą kojų kvapą, rašė homeandgardentip.com.

1. Sumaišykite pusę puodelio obuolių sidro acto ir du puodelius šilto vandens. Pamirkykite šiame mišinyje kojas maždaug 15 minučių. Nuplaukite vandeniu ir nusausinkite, kartokite šią procedūrą kasdien visą savaitę. Nemalonus pėdų kvapas turėtų kaip mat išnykti.

2. Paruoškite vonelę, supilkite 2 litrus karšto vandens, įberkite 1 valgomąjį šaukštą džiovinto rozmarino ir 2 valgomuosius šaukštus džiovintų šalavijų. Kai vanduo su žolelėmis pravės, pamirkykite jame kojas taip pat 15 minučių. Kartokite tai kasdien visą savaitę.

3. Į indą kojoms mirkyti supilkite 2 litrus karšto vandens, įspauskite 1 citrinos sulčių ir įberkite 50 gramų valgomosios sodos. Pamirkykite vandenyje kojas 15 minučių. Šį būdą naudokite kasdien visą savaitę. Valgomoji soda yra puiki prevencinė priemonė nuo kojų sklindančio blogo kvapo.

4. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite pusę maišelio druskos (maždaug 500 g). Pamirkykite kojas 20 minučių. Tam, kad išnyktų blogas kojų kvapas, o kojos imtų mažiau prakaituoti, šią procedūrą pakanka kartoti kasdien 2 savaites.

5. Į 1 litrą vandens įdėkite 2 juodosios arbatos maišelius, viską pavirinkite puode apytiksliai 15 minučių. Tada įpilkite dar 0,5 litro šalto vandens ir palaikykite kojas vonelėje maždaug pusvalandį. Norėdami atsikratyti nemalonaus kvapo, tai darykite kasdien visą savaitę.

6. Į šilto vandens vonelę įlašinkite 4–6 lašus arbatmedžio aliejaus ir pamirkykite jame kojas 15 minučių. Kartokite šį metodą porą kartų per savaitę. Arbatmedžio aliejus turi antimikrobinį poveikį, todėl tai padės apsaugoti nuo blogo kvapo sukelėjų.

7. Graikinių riešutų arbata yra gerai žinoma dėl savo išskirtinių savybių. Tai labai veiksminga priemonė, padedanti sumažinti prakaitavimą bei suteikia gaivumo ir lengvumo pojūtį. Norint greito rezultato, vartokite šią arbatą kas 2–3 dienas per savaitę. Keletas svarbių patarimų: - vasarą nešiokite orui pralaidžią avalynę; - vėdinkite avalynę, jei galite gryname ore; - kasdien keiskite kojines; dėvėkite medvilnines kojines; - įsigykite kvapą ir prakaitą sugeriančių avalynės įklotų.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą