Trijų Alytaus lopšelių-darželių trys grupės laikinai ugdymo procesą vykdys nuotoliniu būdu

Siekiant sumažinti COVID-19 infekcijos plitimo grėsmę Alytaus miesto savivaldybės administracija nurodo trijų lopšelių-darželių trims grupėms laikinai organizuoti ugdymo procesą nuotoliniu būdu. 

Alytaus lopšelio-darželio „Pasaka“ „Viščiukų“ grupės vaikams nuotolinis ugdymo procesas vyks nuo lapkričio 16 d. iki atskiro Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Alytaus departamento nurodymo, bet ne ilgiau kaip 14 dienų.

Lopšelio-darželio „Saulutė“ dešimties „Kiškučių“ grupės vaikai nuotoliniu būdu turi mokytis iki lapkričio 18 d., o lopšelio-darželio „Du gaideliai“ „Drugelių“ grupės vaikai iki lapkričio 19 d. 

Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakyme pažymima, kad lopšelių-darželių vadovai būtinai stebėtų vaikų ir darbuotojų sveikatą, o pasireiškus simptomams, būtų nukreipti atlikti tyrimą dėl COVID-19 ligos. Nustačius susirgusį darbuotoją ir artimą sąlytį turėjusius asmenis būtina nedelsiant teikti informaciją Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Alytaus departamentui.

Patalpose, kuriose lankėsi sergantis asmuo, turi būti atlikta dezinfekcija, vadovaujantis Sveikatos apsaugos ministerijos pateiktomis rekomendacijomis.

Įsakyme taip pat nurodyta, kad jeigu lopšelių-darželių darbuotojams pasireiškė ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų simptomai, jie turi nevykti į darbą, o jeigu simptomai pasireiškė esant darbe, būtina, kuo skubiau jį nutraukti ir apie tai nedelsiant informuoti įstaigos vadovą.

Turi būti užtikrinta, kad lopšeliuose-darželiuose dirbtų tik darbuotojai, neturintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų ir kitų susirgimų požymių, taip pat darbuotojai, nesantys privalomoje izoliacijoje.

Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą