Likiškėlių progimnazijos ketvirtokai – gyvūnų mylėtojai

Alytaus Likiškėlių progimnazijos 4B  klasės mokiniai su pradinio ugdymo mokytoja Dalia Jonikaite dalyvauja Žemės ūkio ministerijos ir Žemės ūkio agentūros prie Žemės ūkio ministerijos įgyvendinamoje šviečiamojoje gyvulininkystės programoje vaikams, kurios tikslas – skatinti vaikų ir jaunimo susidomėjimą gyvulininkyste.
Įgyvendinant Programą vaikai bus supažindinti su:

  • darnios gyvulininkystės principais;
  • gyvulininkystės specialistų rengimu bei darbo šioje srityje galimybėmis.
  • visomis Lietuvoje paplitusiomis tradicinėmis gyvulininkystės šakomis.

Projektui prasidėjus mokiniai gavo dovanėlių: gertuves ir sportinius maišelius su  Žemės ūkio agentūros prie Žemės ūkio ministerijos logotipais. Ketvirtokai džiaugėsi ir dovanotomis užduočių knygelėmis „Augink, rūpinkis, mylėk", kuriose atliko interaktyvias užduotis, plačiau susipažino su atskiromis gyvulininkystės šakomis. Programos dalyviai vyko į Programos koordinatorių organizuotą išvyką- Rančą „Myliu kaimą“, kurioje vaikai turėjo galimybę bendraut su įvairiais draugiškais gyvūnais, pajodinėt poniu, palakstyt kartu su ožkomis, paglostyti avis ar triušius, palesinti vištas, stebėti antis, išgirsti žąsų gagenimą, žaist lauko žaidimus, suptis sūpynėse ar išbandyti karstynių trasą. Programa tęsiasi, tad laukia dar daug naujų patirčių, turiningų veiklų ir gerų emocijų!

Daugiau apie programą: https://zum.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/zuzis-mokslas-mokymas-ir-konsultavimas/svieciamoji-gyvulininkystes-programa-vaikams/svieciamoji-gyvulininkystes-programa/

Alytaus Likiškėlių progimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą