Su mokyklų vadovais – apie naujuosius mokslo metus

Alytaus rajono savivaldybės vadovai susitiko su mokyklų vadovais, aptarė, kokių dalykų mokytojų rajone vis dar trūksta ir kaip galime šią problemą spręsti bendradarbiaudami. Pristatyta, kokių dalykų nauji mokytojai šiais metais rajone pradės dirbti. Patikslintas klasių komplektų ir priešmokyklinio ugdymo grupių skaičius kiekvienoje gimnazijoje, mokinių skaičius jose.

Galime pasidžiaugti, kad Miroslavo ir Simno gimnazijų ikimokyklinio ugdymo skyriai „augs“ – kiekvienas pasipildys viena ikimokyklinio ugdymo grupe. Aptarti ir priešmokyklinio ugdymo organizavimo modelių pasikeitimai. Prie tėvelių poreikių bus priderintas grupių darbo laikas.

Taip pat analizuoti valstybinių brandos egzaminų rezultatai: lyginti šių ir praėjusių metų rodikliai rajone bei kiekvienos gimnazijos mokinių rezultatai atskirai, bendri Alytaus rajono gimnazijų rezultatai ir Lietuvos vidurkis. Mokyklų vadovai dalijosi įžvalgomis, kaip šiuos rezultatus gerinti ateityje.

Aptartas Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus rugpjūčio mėnesio veiklos planas, ugdymo įstaigų pasirengimas 2021–2022 mokslo metams.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius pasidalijo įžvalgomis, kilusiomis po stažuotės „Susipažinimas su Estijos ir Suomijos edukacinėmis erdvėmis, gamtinio ugdymo įstaigomis“, pasakojo, kokias Taline ir Helsinkyje matytas edukacines erdves norėtų pristatyti savo gimnazijoje.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą