Įvertinimas – už Alytaus rajone surengtą vaikų globos akciją

Alytaus rajono savivaldybės administracija gavo Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės bei Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės padėką už pagalbą organizuojant vaikų globos savaitės renginius bei ruošiantis vaikus globojančių šeimų vasaros festivaliui „Vaikai yra vaikai“. Padėka įteikta savivaldybės administracijos direktorei Gintarei Jociunskaitei.

VŠĮ „Alytaus šeimos pagalbos centras“ direktorė Inga Daugirdienė sako, kad šiemet vaikų globos savaitės ir Globėjų dienos renginiai Alytaus rajone bei atskirose seniūnijose buvo ypač įdomūs, prasmingi, linksmi.

Kūrybines dirbtuves „Žaidžiame spalvomis“ vaikams surengė menininkai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai organizavo saugaus elgesio kelyje pamokėles bei smagias ir praktiškas užduotis, choreografė Dalia Romanova mokė vaikus ir jų globėjus šokti, Mikalavo „Šilaičių“ bendruomenė vaišino šeimų popietės dalyvius su meile gamintu firminiu plovu, Visuomenės sveikatos biuras organizavo sveikos gyvensenos pamokas, o animatorė Jelena Rudakova surengė kvapnią edukaciją „Kvepia gerumu“, juoko jogos treneris Stepas Šafranauskas sugalvojo gerai nuteikiantį, atpalaiduojantį ir daug teigiamų emocijų sukuriantį juoko jogos užsiėmimą.

Globėjai ir vaikai taip pat mokėsi kvėpavimo technikos, kaip paleisti stresą, susikaupusias mintis, nurimti, susikaupti ir valdyti savo emocijas. Dietologė Ieva Kuodienė pasakojo apie vandens svarbą mūsų organizmui. Vyko žvakių iš natūralaus vaško gamybos pamokėlės bei kiti renginiai.

Alytaus rajone be tėvų globos likusius 88 vaikus augina 66 fizinių globėjų šeimos, 2 vaikai globojami šeimynoje.

Savivaldybė šiais metais rengia du naujus vaikų dienos centrus Butrimonyse ir Rimėnuose, juose daugiau kaip 50 vaikų bus maitinami, prižiūrimi, mokomi įvairių veiklų. Taip pat rajone veikia du nevyriausybinių organizacijų globojami vaikų dienos centrai – Pivašiūnuose ir Kumečiuose.

Vaikų dienos centrų paslaugos Alytaus rajone yra nemokamos, jos finansuojamos iš valstybės ir savivaldybės biudžeto lėšų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą