MoMoLab „Jaunasis tyrėjas“

Rugsėjo 10 d. Alytaus Dainavos progimnazijoje lankėsi projekto „Mokinių gebėjimų atskleidimo ir jų ugdymo sistemos plėtra“ mokslininkų komanda, kurie visą dieną organizavo įvairias STEAM veiklas 5-8 klasių mokiniams. Visai dienai jie tapo jaunaisiais tyrėjais, ieškančiais atsakymų į įvairius klausimus apie supantį pasaulį, jo reiškinius ir žmogaus psichikos galią. Mokiniai atliko įvairių mokslo sričių praktinius darbus, mokėsi planuoti tiriamąjį darbą, kritiškai mąstyti, teisingai vertinti ir analizuoti gautus rezultatus, jais remtis darant išvadas, įgijo mokslo žinių ir darbo laboratorijoje įgūdžių.  Jaunuoliai atliko tiriamuosius mikrobiologijos darbus mobilioje laboratorijoje MoMoLab. Mokyklos atnaujintoje laboratorijoje buvo tiriama Mažosios ir Didžiosios Dailidės ežerėlių vandens kokybė. Kuo įdomi fizika aiškinosi penktokai ir šeštokai, o kam reikalinga juoko joga ir koks jos poveikis, tyrinėjo mokyklos vyriausieji mokiniai.

Pagrindinis projekto tikslas – sumažinti anksti iš švietimo sistemos pasitraukusių ir bendrojo ugdymo programos nebaigusių asmenų skaičių kuriant ir plėtojant mokinių gebėjimų atskleidimą ir jų vystymą.

Mokiniai, susidomėję konkrečia mokslo sritimi, turės galimybę atlikti tyrimus ir stacionarioje Jaunojo tyrėjo laboratorijoje Vilniuje, įgyvendinti bei plėtoti savo idėjas gaudami reikiamą specialistų pagalbą. Jaunųjų tyrėjų vizitas į Vilnių numatytas lapkričio pradžioje. Projekto metu atliktų mokinių tiriamųjų darbų aprašai ir mokslinė metodinė medžiaga padės mokiniams ieškant tyrimų temų.

Tikimės, kad tokios projekto veiklos reikšmingai išplėtos gamtos mokslų ir technologijų populiarinimą tarp mokinių ir jaunimo.

Alytaus Dainavos progimnazijos projektų vadovė Eglė Lynykienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą