Kviečiame teikti kandidatūras lituanistinio švietimo mokytojo premijai gauti

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skelbia konkursą 2022 m. Lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premijai gauti.

Kandidatai bus atrenkami atsižvelgiant į šiuos kriterijus: kokių laimėjimų ir pažangos yra pasiekę jų ugdomi mokiniai ar studentai, ar mokytojas, dėstytojas užsiima aktyvia ir kūrybiška lituanistinio švietimo veikla, kaip jis prisideda prie pilietiškumo, tautinės tapatybės ir kitų vertybių diegimo lietuvių bendruomenėje.

Kandidatus premijai gauti gali siūlyti įstaigos ar organizacijos, vykdančios lituanistinį švietimą užsienyje, lietuvių bendruomenės, kitos institucijos, fiziniai asmenys. Savo kandidatūrą gali siūlyti ir pats mokytojas ar dėstytojas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai reikia pateikti prašymą, kurio formą galima rasti ministerijos interneto svetainėje, rekomendaciją, kitus dokumentus, liudijančius lituanistinio švietimo veiklos patirtį, taip pat mokinių ar  studentų egzaminų, olimpiadų, konkursų, parodų, varžybų rezultatus, ir kt.

Dokumentai konkursui priimami iki spalio 31 d. el. paštu Ruta.Stanaitiene@smsm.lt

Premijos dydis – 50 bazinių socialinių išmokų (2 300 Eur). Ją numatoma teikti kartu su Lietuvos metų mokytojo premijomis.

Lituanistinio švietimo mokytojo ar dėstytojo premija įsteigta Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2016 m. nutarimu. Premija konkurso būdu skiriama asmenims, vykdantiems ar vykdžiusiems lituanistinį švietimą užsienyje, už nuopelnus lituanistinio švietimo veikloje, mokinių, studentų pasiekimus. Premiją yra gavę Sakartvelo technikos universiteto Lietuvių kalbos ir kultūros centro vadovas ir lietuvių kalbos dėstytojas prof. Vidas Kavaliauskas, Londono darželio / mokyklos „Obelėlė“ direktorė Alvija Černiauskaitė, Seinų „Žiburio“ mokyklos mokytoja, viena iš šios lietuviškos mokyklos įkūrėjų Irena Gasperavičiūtė, Airijos aukštesnio lygio kalbų agentūros lietuvių kalbos plėtros pareigūnė, lietuvių kalbos mokytoja Jurgita Urbelienė. 2021 m. Lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premija buvo paskirta Gailutei Urbonaitei-Narkevičienei, Bostono lituanistinės mokyklos direktorei ir mokytojai.

Prašymo forma ir daugiau išsamesnės informacijos skelbiama ŠMSM interneto puslapyje.    

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą