Pristatyta Druskininkų ir Lazdijų TŪM programa

Praėjusią savaitę Europos Socialinio fondo agentūros atstovės Druskininkų ir Lazdijų rajono savivaldybių bendruomenėms pristatė pažangos programą „Tūkstantmečio mokyklos“.

Programos pristatyme dalyvavo Druskininkų savivaldybės vicemerai Linas Urmanavičius ir Simonas Kazakevičius, gausus būrys Druskininkų švietimo srities atstovų.

Bendrai Druskininkų ir Lazdijų savivaldybių parengtas pažangos planas pateko tarp 22 savivaldybių planų, kurie įgyvendinami pirmuoju laikotarpiu. Pasak ESFA atstovių, planas yra parengtas gerai – jis yra stiprus ir tinkamai subalansuotas infrastruktūros ir minkštųjų veiklų atžvilgiu. Vertintojų teigimu, padarytas labai didelis darbas, siekiant išsiaiškinti esamą švietimo situaciją savivaldybėse.

Tiek Druskininkų, tiek Lazdijų savivaldybių problemos panašios, bet sprendžiamos skirtingais būdais. Savivaldybių atstovams pristatant pažangos planus, pasidžiaugta glaudžiu bendradarbiavimu tarp abiejų savivaldybių ne tik rengiant pažangos planą, bet ir galimybe sukurti šiuolaikišką ir inovatyvų pamokų organizavimo modelį, geriau panaudojant tinklaveiką ir naujus metodus, turėti didesnę paslaugų ar produktų pasiūlą, pasikviečiant lektorius, ekspertus, menininkus, kultūros organizacijas atvykti į abiejų savivaldybių mokyklas.

Pagal suderintą planą į Druskininkų švietimo sistemą bus investuota  apie 2 mln. eurų. Investicijos numatytos į šias kryptis: lyderystę veikiant, įtraukų, kultūrinį bei STEAM ugdymą, viską apjungiant tinklaveika.

TŪM programoje dalyvauja trys mokyklos, kurios atitinka programos kriterijus – „Ryto“ gimnazija, „Atgimimo“ mokykla, „Saulės“ pagrindinė mokykla. Gimnazijoje planuojama įrengti gamtos, tiksliųjų mokslų ir technologijų laboratorijas, „Saulės“ mokykloje - multimedijos ir menų studijas, „Atgimimo“ mokykloje - robotikos ir informacinių technologijų centrą.

Druskininkų savivaldybės informacija

 

 

Komentarai

  • alexander castro
    prieš 46 minučių
    Tuščios bankomatų kortelės
    Tapti turtingu ir gyventi turtingųjų bei garsių žmonių gyvenimo būdą yra daugelio žmonių svajonė. Ir nors dauguma žmonių eina į darbą arba ieško kitų etiškų būdų užsidirbti pinigų internete.
    Tuščias bankomatas išima pinigus iš bet kokių bankomatų ir jame nėra vardo, nes jis tuščias, tik jame bus jūsų PIN kodas, jo negalima atsekti ir dabar turiu pinigų verslui, apsipirkimui ir pakankamai pinigų man ir mano šeimai. gyventi toliau.
    ROGRAMUOTA tuščia bankomato kortelė, galinti įsilaužti į bet kurį bankomatą bet kurioje pasaulio vietoje.
    El. paštas: atmservices44@yahoo.com
    El. paštas: atmservices44@aol.com

Parašykite komentarą