Kviečiame senjorus į akcijos „Senjorų dienos internete 2018“ renginius


Pirmą kartą Lietuvoje organizuojama teminė akcija „Senjorų dienos internete 2018“, kurios tikslas – skatinti vyresnio amžiaus žmones drąsiai jaustis skaitmeninėje erdvėje, pažinti grėsmes bei netikras žinias, kritiškai vertinti informaciją, saugiai ir atsakingai naudotis aktualiomis e. paslaugomis, nuolat tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius. Akcijoje dalyvauja ir Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka, kuri yra šią akciją vykdančio projekto „Prisijungusi Lietuva“ partnerė.
Kviečiame senjorus užsukti į Alytaus J. Kunčino viešąją biblioteką (Seirijų g. 2) lapkričio 5-9 dienomis. Galima ir net būtina atsivesti draugą, draugę ar kaimyną! Neturintieji jokių e. įgūdžių taip pat yra maloniai laukiami. Galima ateiti į visus renginius arba pasirinkti tik pačius aktualiausius.
Renginių pradžia 11 val.:
• lapkričio 5 d. – E. sveikata;
• lapkričio 6 d. – Laisvalaikio informacija internete;
• lapkričio 7 d. – E. pirkiniai ir e. paslaugos;
• lapkričio 8 d. – E. saugumas;
• lapkričio 9 d. – Bendravimas internetu.
Stebėdami transliacijas tiesiogiai, galėsite užduoti klausimus, padedant bibliotekos darbuotojams išbandyti įvairias e.paslaugas.
Tiesiogines transliacijas ir jų įrašus taip pat galėsite stebėti interneto svetainėje www.prisijungusi.lt arba Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Youtube kanale.
Projektą „Prisijungusi Lietuva“ įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Ūkio ministerijos kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija.
Projektu siekiama skatinti Lietuvos gyventojus įgyti reikalingų įgūdžių efektyviai, įvairiapusiškai, saugiai ir atsakingai naudotis internetu, į šias veiklas aktyviai įtraukiant vietos bendruomenes.
Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą