Lazdijų kapinės – jau internete

Šį pavasarį Lazdijų kapinėse prasidėjo pirmasis skaitmenizavimo etapas. Konkursą laimėjusios UAB „Hnit-Baltic“ įmonės atstovai pavasarį susitikę su Lazdijų rajono savivaldybės Architektūros ir aplinkosaugos skyriaus vyr. specialiste Renata Muliuolienė ir Lazdijų miesto seniūne Vaida Gazdziauskiene, aptarė darbus.

 Gyventojai, norintys pasinaudoti nauja paslauga, turi suvesti šią nuorodą: http://arcg.is/1CaTHi. Atidariusiame lange yra pateiktas Lazdijų kapinių žemėlapis bei nurodyta naudojimosi instrukcija. Žemėlapyje pateikiama informacija apie Lazdijų rajono savivaldybės kapines ir jose palaidotus asmenis. Informacija nuolat pildoma ir tikslinama. Norėdami surasti Lazdijų rajono savivaldybėje palaidotą asmenį, paieškos laukelyje įveskite asmens vardo ar pavardės fragmentą ir pasirinkite tinkamą variantą iš pasiūlyto sąrašo.

Pasibaigus paruošimo darbams, įdiegta kapinių valdymo e-sistema, kurioje kaupiama kapinių, sektorių, kapaviečių ir laidojimo vietų informacija. Per šią sistemą organizuojama kapaviečių suteikimo ir velionių palaidojimo tvarka. Žmonėms tai bus labai naudinga, kadangi šiuo metu mirties liudijimus gydytojai jau išduoda skaitmeninius, juos savo artimuosius laidojantys rajono gyventojai galės elektroniniu paštu išsiųsti seniūnijai, kuriose kapinėse planuoja laidoti, ir gauti – taip pat elektroniniu paštu – tam reikalingą leidimą. Žmonėms, kurie laidotuvių dienomis ir taip turi begales rūpesčių, nebereikės važinėti po valdiškas įstaigas, gaišti savo brangaus laiko. Kapinių plane, kuris taip pat bus šioje sistemoje, seniūnijos darbuotojas galės iškart pažymėti būsimąją laidojimo vietą – naują ar jau esančioje giminės kapavietėje. Taip pat galimybė vykdyti apleistų kapaviečių identifikavimą bei lengviau kontroliuoti savivaldybėje esančių kapinių teisinę registraciją ir teritorijų priežiūrą.

Norėdami gauti daugiau informacijos apie jus sudominusį kapą, priartinkite žemėlapį ir spauskite ant kapo – atsidariusiame langelyje gausite detalią informaciją apie kape palaidotus asmenis, o paspaudę žemėlapyje ant kapo paminklo, galėsite peržiūrėti kapo nuotrauką. Žemėlapyje taip pat galite naudotis spausdinimo, braižymo ir matavimo įrankiais.

Skaitmenizuotos kapinės – ypač aktualu žmonėms, negyvenantiems Lazdijų rajone ar seniai Lazdijuose lankiusiems artimųjų kapus. Mūsų rajono savivaldybės gyventojai vieni pirmųjų jau gali naudotis tokia rajono, o ypač – buvusiems rajono gyventojams reikalingą paslaugą. Šiuo metu skaitmenizavimo darbai atliekami ir Rudaminos kapinėse.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą