Kai į biblioteką atkeliauja nykštukai...

Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriuje buvo daug staigmenų, geros nuotaikos, saldžių dovanų, netikėtų ir lauktų svečių.

Pirmasis į Vaikų biblioteką atskubėjo žinomas fotografas, mūsų bibliotekoje rengęs ne vieną parodą ir edukaciją – kaunietis Albertas Švenčionis. Saldžias dovanas ir nuoširdžius sveikinimus dovanojo ne tik nuo savęs, bet ir nuo poeto Gintauto Dabrišiaus.

Varpelių muzika, švelnia dainele bibliotekoje suskambėjo Alytaus lopšelio-darželio „Boružėlė“ „Drugelių“ ir „Širdučių“ grupių nykštukų balsai.

Į kūrybines dirbtuves susirinkusius pakvietė bibliotekos bičiulės, talentingos moterys – Alytaus Dainavos progimnazijos mokytojos Zina Bražinskienė ir Danguolė Stagniūnienė, lopšelio-darželio „Boružėlė“ auklėtoja Laura Zdanavičienė bei karpinių virtuozė Irena Mažeikienė. Vaikai gamino kalėdinius žaislus, žibintus. O Vaikų bibliotekos darbuotoja Irma Šarkutė kartu su vaikais kūrė spalvingus šventinius atvirukus.

Įvairiaspalvę šventinę parodą įvertino dailininkas Kostas Poškus, linkėdamas šviesos ir kūrybiškumo. Pasišviesdami stebuklingais žibintais vaikai ieškojo ir surado Kalėdų nykštukų bibliotekoje išslapstytas dovanas. Visi kūrybinėse dirbtuvėse pagaminti žaisliukai, žibintai, atvirukai bus padovanoti globos namuose gyvenantiems žmonėms.

Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus inf.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą