Jaunųjų talentų įvertinimas – didžiausia motyvacija kitiems moksleiviams

Jaunieji sporto talentai dar besimokydami mokykloje garsina Lietuvą savo pasiekimais. Būtent jie ir jų įvertinimas tampa pagrindine motyvacija bendraamžiams, prasidėjus paskutinei „Lietuvos Maximalistų“ atrankos savaitei sako programos komisijos narys, Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) prezidentas Rimantas Kveselaitis.

„Šiemet jau 17-tą kartą įvairiose srityse gabiausiems moksleiviams suteiksime stipendiją visiems mokslo metams. Bet matome, kad laimėtojams ne mažiau svarbus yra dėmesys. Mūsų tikslas – motyvuoti toliau žengti pasirinktu keliu. Pirmieji žingsniai dažnai būna sunkiausi, todėl finansinė parama ir indėlis į talentingų jaunuolių augimą yra vienas iš būdų, kuriuo prisidedame prie Lietuvos ateities kūrimo“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

„Lietuvos Maximalistams“ visus ateinančius mokslo metus kiekvieną mėnesį bus skiriamos 150 arba 75 eurų stipendijos. Šie pinigai padės moksleiviams dalyvauti įvairiose mokslo olimpiadose, sporto varžybose, Lietuvoje ir užsienyje vykstančiuose seminaruose ir kituose renginiuose, lankyti būrelius ir įvairius užsiėmimus, įsigyti mokymosi priemonių.

„Maximalisto“ stipendija labai svarbi augantiems sportininkams. Bet buvimas pastebėtais vaikams yra dar svarbesnis. Ypatingai svarbus viešinimas, dėl jo kylantis pasididžiavimo jausmas. Labai dažnai daug pasiekę vaikai tampa motyvacija savo bendraklasiams, bendraamžiams. Ir nesvarbu, ar jie pasirinks didįjį sportą, ar tiesiog bus fiziškai aktyvūs. Juk fizinio aktyvumo stoka šiandien yra viena didžiausių problemų ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje“, – teigia R. Kveselaitis.

Iš viso praėjusiais metais „Maximalistais“ pretendavo tapti daugiau nei pusė tūkstančio talentingų ir įvairiais pasiekimais pasigirti galinčių šalies moksleivių. Viena iš jų – stipendiją sporto kategorijoje laimėjusi vienuoliktokė Kotryna Teterevkova. Šiandien ji yra laikoma viena perspektyviausių Lietuvos plaukikių. Šią vasarą vyksiantiems Europos jaunimo, Pasaulio jaunimo ir Pasaulio suaugusiųjų plaukimo čempionatams intensyviai besiruošianti mergina pasakoja, kad „Maximalistės“ statusas jai suteikė dar daugiau motyvacijos.

„Mėginti tapti „Maximalistu“ tikrai verta. Tai yra dar vienas tavo pasiekimų ir gebėjimų įrodymas, postūmis siekti daugiau. Gaunama stipendija neabejotinai padeda ir praktiškai. Mano atveju ji leido padengti plaukikams būtinų masažų ir maisto papildų, kelionių į treniruotes išlaidas“, – pasakoja Lietuviai olimpinius medalius ateityje iškovoti siekianti K. Teterevkova.

Savo paraiškas dalyvauti programoje moksleiviai arba jų tėvai gali teikti iki liepos 20 dienos. Kartu su paraiška dalyviai turi pateikti ir tarptautinių bei nacionalinių olimpiadų, varžybų ir konkursų diplomų kopijas ar kitus jų pasiekimus įrodančius dokumentus. Bus vertinami ir moksleivių motyvaciniai laiškai, kuriuose jaunieji talentai turėtų išdėstyti savo ateities tikslus, lūkesčius ir motyvus, dėl kurių dalyvauja programoje.

Vykdant programą bus renkami mokslo, muzikos, kūrybos ir meno, sporto, visuomeniškumo, ekologiškumo, inovacijų ir pažangumo sričių „Maximalistai“. Jais anksčiau yra tapę Giedrius Titenis, Martynas Levickis, Evelina Sašenko.

Apie bendrovę „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą
valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo
vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia beveik pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 15 tūkst.
darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Daugiau informacijos

Ernesta Dapkienė
„Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė
Mob. +370 611 43548
El. paštas ernesta.dapkiene@maxima.lt

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą