Nuotraukos autorius: Nuotrauka asociatyvi

Alytaus senjorų dėmesiui!

Karantino laikotarpiu mums labai svarbi jūsų sveikata, tad pirmiausia Alytaus miesto savivaldybė prašo jūsų saugoti savo sveikatą, stengtis likti namie ir vengti susibūrimų.

Kviečiame senjorus pasinaudoti šiomis paslaugomis:
VšĮ „Gerumo skraistė“, rūpindamasi vyresnio amžiaus žmonių saugumu ir siekdama sumažinti viruso plitimo riziką, teikia apipirkimo vaistinėse ir maisto prekių parduotuvėse paslaugą.
Paslauga nemokama ir teikiama Alytaus miesto vienišiems senjorams. VšĮ „Gerumo skraistė“ darbuotojai ir savanoriai nevaikšto į namus siūlydami paslaugas, paslauga teikiama tik užsiregistravus telefonais: 8 602 05 450 arba 8 687 71 309 ir el. paštu gerumo.skraiste@gmail.com.

VšĮ Alytaus neįgaliųjų užimtumo dienos centras taip pat suteikia galimybę nupirkti vaistų ar maisto produktų. Susisiekite tel. 8 663 66 408.

Alytaus miesto savivaldybė jungiasi prie „Sidabrinės linijos“ iniciatyvos ir kviečia senjorus pasikalbėti, jeigu jie jaučiasi vieniši, bei paprašyti vaistų ar maisto produktų. Paskambinkite į „Sidabrinę liniją“ – savanoriai su Jumis pasikalbės bei padės surasti pokalbių telefonu bendramintį, suorganizuos maisto ar vaistų pristatymą į namus. Skambinkite nemokamu telefono numeriu 8 800 800 20. Linija veikia darbo dienomis 8–20 val.

Nepamirškite, kad saugojantis nuo virusų reikia reguliariai plauti rankas muilu ir vandeniu bent 20–40 sekundžių. Stengtis neliesti akių, burnos, nosies. Čiaudint ar kosint prisidengti vienkartine servetėle arba vidiniu alkūnės linkiu. Vėdinti patalpas bent 2–3 kartus per dieną plačiai atvėrus langus bent 10 min. Jeigu galite – valykite patalpas drėgnai vandeniu, muilu, turimais valikliais, galite naudoti dezinfekavimo skystį. Drabužius skalbkite 60–90 °C temperatūroje, indus plaukite karštu vandeniu ir įprastiniais plovikliais.

Į gydytoją kreipkitės tik telefonu, jeigu baigiasi vaistai ar reikia, jog gydytojas išrašytų naujų vaistų. Gydytojas telefonu taip pat gali pakonsultuoti dėl Jūsų sveikatos būklės. Jei jaučiate koronaviruso simptomus (karščiavimą, kosulį, dusulį), skambinkite į visą parą veikiančią nemokamą karštąją koronaviruso liniją 1808, skubios medicininės pagalbos atveju – 112.
Jei turite galimybę, paprašykite artimųjų ar patikimų kaimynų padėti pasinaudoti technologijomis ir apmokėti sąskaitas nuotoliniu būdu.
Paprašykite, kad šiukšles už jus išneštų artimieji ar kaimynai. Jei nešite šiukšles patys, būtinai grįžę nusiplaukite rankas šiltu vandeniu ir muilu.
Melskitės namuose. Pamaldas galite tiesiogiai stebėti sekmadieniais per LRT televiziją („LRT Plius“) ir radiją („LRT klasika“), kasdien mišių galima klausytis per „Marijos radijo“ programas.


Saugokite savo sveikatą!

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą