Savivaldybės parama – šešiasdešimčiai smulkaus ir vidutinio verslo įmonių

Alytaus miesto savivaldybė jau keletą metų skatina smulkaus ir vidutinio verslo įmones pasinaudoti parama verslui, o dėl koronaviruso situacijos ši parama tapo dar svarbesnė. Šiemet daugiau nei 60 tūkst. eurų parama išdalinta 60 įmonių.

Turto valdymo ir verslo skyrius šių metų rugpjūčio mėnesį Alytaus miesto savivaldybės tarybai pasiūlė patobulintą Smulkaus ir vidutinio verslo paramos programą – keturiomis papildomomis kategorijomis ją praplėsti ir padidinti paramos dydį nuo 2 500 iki 5 000 Eur.  

Į šią programą buvo įtrauktas buhalterinių paslaugų kompensavimas, interneto svetainių, programėlių ar parduotuvių kūrimas, naujų darbo vietų įkūrimas ir verslo patalpų remontas.

„Naujos priemonės sulaukė išskirtinio susidomėjimo, o tai identifikuoja, kad buvo tinkamai ir laiku įsiklausyta į verslo subjektų lūkesčius ir esamą situaciją“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja Auksė Juonienė.

2020 m. populiariausia paramos rūšis – buhalterinių paslaugų išlaidų dalinis kompensavimas. Ši parama skirta 23 įmonėms. Antroje vietoje – įmonės steigimo ir darbų saugos išlaidų kompensavimas, parama skirta 19 įmonių. Po 14 verslo įmonių pasinaudojo naujos kuriamos interneto svetainės, programėlės, parduotuvės ar panašaus pobūdžio elektroninių priemonių diegimo paslaugų išlaidų dalinio kompensavimo programa, nekilnojamojo turto nuomos išlaidų dalinio finansavimo pradedantiems verslininkams programa.

Paskolų ar finansinės nuomos palūkanų dalinis kompensavimas skirtas dešimčiai įmonių. Verslo plano, investicinio projekto ir paraiškos finansavimui gauti parengimo dalinio kompensavimo parama skirta aštuonioms įmonėms, kaip ir naujų darbo vietų įkūrimo išlaidų dalinis kompensavimas pradedantiems verslininkams parama.

Keturioms įmonėms skirta valstybės finansinė parama vietinių užimtumo iniciatyvų projektams įgyvendinti, o po vieną kartą parama skirta  švietimo, mokslo įstaigų ar inkubatorių paslaugai bei verslo patalpų remonto darbų išlaidoms kompensuoti.

A. Juonienė skatina bei ragina paraiškas dėl projektinės veiklos ir prašymus skatinti verslą drąsiai teikti ir kitais metais.

„Jas kasmet priimame nuo kovo mėnesio iki lapkričio 1 dienos, todėl paraiškas teikite ne tik paskutinį mėnesį, bet ir visus metus, nes, pavyzdžiui, šiemet 80 procentų paraiškų buvo pateikta tik paskutinėmis dienomis, tokiu atveju išlieka rizika, kad lėšų gali pritrūkti“, – sakė vedėja.

Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą