Alytaus miesto vadovai su Užimtumo tarnyba analizavo problemas darbo rinkoje: „Tūkstančiai bedarbių, o dirbti nėra kam“

Alytaus darbo rinkos artimiausiais metais laukia nemažas iššūkis – investuotojai kalba apie tūkstantį naujų darbo vietų. Kaip pasieksime, kad Alytus galėtų jiems pasiūlyti pakankamai kvalifikuotų specialistų ir įvairių sričių darbuotojų – tai mūsų šiandienos pokalbio tema“, - pradėdamas susitikimą su Užimtumo tarnybos Alytaus skyriaus vedėja Vilija Maksimavičiene bei šio skyriaus darbuotojomis Rima Kisieliene ir Jolanta Griškoniene, sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Susitikime taip pat dalyvavo mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, mero patarėja Agnė Čeplinskienė.

Pasak mero, susitikimuose su verslininkais pastaruoju metu jam dažnai tenka išgirsti apie atitinkamos kvalifikacijos ir profesijų darbuotojų stygių Alytuje bei nepasitikėjimą Užimtumo tarnybos galimybėmis tarpininkauti ieškant atitinkamų specialistų.

„Suprantu, kad buvusią Darbo biržą palietė reorganizacija, darbo rinką, o ir visas institucijas pakankamai išbalansavo antrus metus besitęsianti pandemija, tačiau mūsų laukia naujas iššūkis – rasti bendrus sprendimus, kurie užtikrintų pakankamą reikiamų specialistų ir darbuotojų pasiūlą į miestą ateinančiam naujam verslui ar čia jau veikiančioms ir pastaruoju metu besiplečiančioms įmonėms. Padiskutuokime, kokia galėtų būti savivaldybės pagalba Užimtumo tarnybai bei koks galėtų būti jos pačios indėlis į verslo lūkesčius, pasidalinkime nuomonėmis apie esamą situaciją, nes žvelgiant į registruotų bedarbių ir laisvų darbo vietų skaičius, aš matau nenormalią disproporciją“, - sakė N. Cesiulis.

Pasak V. Maksimavičienės, šiuo metu registruotų darbo neturinčių asmenų skaičius Alytaus mieste yra apie 6000, laisvų darbo vietų yra apie 700. 

“Darbdaviai dažnai neskuba pranešti apie laisvas darbo vietas, o ir mes pastaruosius metus buvome priversti užsiimti labiau rutininiu darbu, pavyzdžiui, prastovų dėl karantino išmokų skaičiavimais konkrečioms įmonėms – tai laikui imlus, rankinis darbas, tad iš tiesų darbo pasiūlos ir paklausos analizei, bendravimui su verslo įmonėmis pritrūko laiko“, - sakė Užimtumo tarnybos Alytaus skyriaus vedėja Vilija Maksimavičienė.

Pasak Užimtumo tarnybos Alytaus jaunimo skyriaus vedėjos Rimos Kisielienės, iki liepos pradžios net ir darbą pasiūliusiems asmenims ir jiems jo nesutinkant dirbti, užimtumo tarnyba negalėjo šių išbraukti iš sąrašų, nes buvo karantinas. „Dabar mūsų rankos jau laisvesnės, nes liko tik ekstremali situacija, gal tai, kad atsisakančius pasiūlyto darbo galėsime išbraukti iš sąrašų jau šiek tiek pakeis situaciją“, - sakė Užimtumo tarnybos atstovė. 

Jos teigimu, du esminiai darbo rinką iškreipiantys dalykai, kaip ir Lietuvoje, taip ir Alytuje yra  nedirbti skatinanti socialinių išmokų visuma bei nelegalus darbas. 

„Valstybės lygmens problemų mes greit neišspręsime, pagalvokime apie glaudesnį bendradarbiavimą tarp asocijuotų verslo organizacijų, savivaldos institucijų, profesinio rengimo centrų – ieškokime kelių ir būdų rasti tuos sąlyčio taškus tarp darbdavio ir darbuotojo, suvesti juos, kad miestas augtų, kad žmonės uždirbtų. Tai generuos geras pajamas ir miesto biudžetui, ir kitam verslui“, - sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. 

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

  • Psychic Love Spell Caster In Klerksdorp And Carletonville Town Call ☏ +27656842680 Love Me Alone Spell In Soshanguve And Lichtenburg Town In South Africa,
    Perform Love Spells to Win His/Her Heart Permanently. +27656842680,
    With Psychic Sheik Umaru you can get back your lost relationship within 3 days. Many people are looking forward to seeing that all their wishes come true. I have been casting lost love spells for years and I have an experience of 35 years. Therefore if you're really struggling to meet with your lost lover, the best solution is to contact Psychic Sheik Umaru for help.

    Are you curious about that special someone and have questions about your love life or relationship? A love reading will provide you with powerful guidance & information to find the answers you've been searching for..

    return Lover Spell – Are you looking to reunite with an ex? This spell could get them missing you enough to initiate contact and form a relationship with you again.


    Break Them Up and Reunite Us - Is your ex with someone else and you still want them back? This spell could get them to end their current relationship and come back to you.


    Find Your Soul mate - To find your real love or Soul Mate is what everyone is looking for. This Power Spell could help you get your real love and soul mate.

    #Ramadanlovespells
    Call/WhatsApp +27656842680

Parašykite komentarą