Pokyčiai investavimo Alytaus pramonės parke tvarkos apraše

Alytaus miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį vykusiame tarybos posėdyje pritarė naujiems investavimo Alytaus pramonės parke tvarkos aprašo pokyčiams. Keisti aprašą nuspręsta įvertinus pokyčius rinkoje ir verslo skatinimo komisijos, verslo plėtros koordinavimo tarybos narių, seniūnaičių siūlymus.

Kas keičiasi?

Žemės sklypo  sutvarkymo darbai, tokie kaip sklype esančių medžių, krūmų, jų šaknų šalinimas ir išvežimas, durpių iškasimas, papildomo grunto atvežimas ir žemės paviršiaus sutankinimas, žemės sklypo sausinimo darbai jau turi būti numatyti investuotojo parengtame techniniame projekte.

Investicijų sutartis turi būti pasirašyta per 2 mėnesius nuo savivaldybės tarybos pritarimo investavimui, to nepadarius numatytas žemės sklypas neišnuomojamas.

Jeigu nutiktų taip, kad būtų nevykdomi sutartiniai įsipareigojimai pagal sutartyje numatytus terminus, tuomet investuotojui būtų taikoma finansinės drausmės priemonės.

Prašyme investuotojas turi pateikti ne tik planuojamas investicijas, bet ir detalų veiksmų atlikimo planą bei finansinius dokumentus, patvirtinančius įmonės mokumą bei pasiruošimą investuoti.

Šiuo metu pramonės parke yra 14 laisvų sklypų, viso 13.9006 ha. Didžiausias sklypas yra 2,4035 ha, esantis Sidabrio g. 10. Investuotojams taip pat siūloma galimybė apjungti ir kelis sklypus, kaip pavyzdys Artojų g. 31, 33, 33 a. sklypai ar Fortų g.6,8, 10 esantys sklypai. Visa informacija potencialiems investuotojams taip pat pateikta ir Všį Investuok Lietuvoje. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą